Minijaturne knjige iz fonda Narodne biblioteke Srbije na izložbi

22/12/2014 12:02

Minijaturne knjige iz fonda Narodne biblioteke Srbije na izložbi

Izložba “Minijatura na zrnu graška” autora Dejana Vukićevića biće otvorena u sredu 24. decembra u Centralnom holu Narodne biblioteke Srbije.

Fond minijaturne knjige Narodne biblioteke Srbije, koje će biti predstavljene na ovoj izložbi, čine minijaturna izdanja, retke i minijaturne knjige pre svega na srpskom, ai i na ruskom, francuskom, slovenačkom, mađarskom, nemačkom i češkom jeziku.

minijaturna-knjiga

Minijaturne knjige

Ovu zbirku, koja se zbog veličine ne može čitati golim okom, čine teološke knjige, politički pamfleti, mografije, beletristika, rečnici. Posebno minijaturne su knjige Ratni manifest kralja Franje Josipa I iz 1914. godine čija je dimenzija 24×22 milimetra, a još manja je nemačka knjiga štapmana u veličini 6×6 milimetara.

U okviru izložbe biće emitovan materijal Radio-televizije Srbije koji je snimljen za emisiju “Beogradsko blago” redakcije digitalnog programa.

Pred posetiocima na otvaranju izložbe govoriće v.d. upravnik Narodne biblioteke Srbije Svetlana Jančić, profesor Fakulteta likovnih umetnosti Mile Grozdanić i autor izložbe Dejan Vukićević.

22/12/2014 12:02

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments