Predstavljanje internet portala EU Bookshop u Novom Sadu

12/02/2015 10:37

Predstavljanje internet portala EU Bookshop u Novom Sadu

Radionica “Biblioteka EU (EU Bookshop) i Europeana” održava se 19. februara u Čitaonici Centralne biblioteke Univerziteta u Novom Sadu od 11 do 13 časova.

U organizaciji EU Info point Novi Sad, na radionici će biti predstavljen internet portal EU Bookshop koji će omogućiti pretraživanje i naručivanje evropskih publikacija. Prema najavama, više od 95% ovih publikacije biće besplatno.

Sajt EU Bookshop ponudiće publikacije za sve uzraste i iz svih obasti u kojima deluje Evropska unija. Pretrživanje će biti moguće po temama, datimuma, izdanjima, autorima i ključnim rečima.

Na radionici “Biblioteka EU (EU Bookshop) i Europeana” predstaviće se i nacionalni agregator – novina u prikupljanju građe za projekat Europeana. Pored ovoga, u Centralnoj biblioteci Univerziteta u Novom Sadu biće prikazani i rezultati dosadašnje digitaizacije u okviru ovog projekta od velikog značaja.

Na radionici će govoriti:

  • Tamara Butigan Vučaj – Zamenica upravnika i rukovodilac Sektora za bibliotečko-informacionu delatnost, Narodna biblioteka Srbije,
  • Marina Rakić – Savetnica za javno informisanje, EU Info centar Beograd,
  • Dragan Jovanović – Bibliotekar, Centralna biblioteka Univerziteta u Novom Sadu.

Radionicu organizuje EU Info point u Novom Sadu, Centralna biblioteka Univerziteta u Novom Sadu i EU info centar Beograd.

Svi zainteresovani svoje prisustvo mogu potvrditi mejlom na adresu [email protected] ili pozivom na broj 021 422 253 do srede 18. februara.

Izvor: RTV

12/02/2015 10:37

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments