Japanski jezik sve popularniji

03/10/2014 07:03

Japanski jezik sve popularniji

Japanski jezik moći će da se uči u četiri nove obrazovne institucije, a juče su času na Filološkom fakultetu u Beogradu prisustvovali ambasador Japana u Srbiji Masafumi Kuroki i Srđan Verbić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ambasador Kuroki je u obraćanju učenicima i predstavnicima škola izjavio da je srećan što vidi da sve više mladih uči japanski jezik, i ocenio da jezik nije samo sredstvo komunikacije, već doprinosi boljem razumevanju ljudi i nacija. On se posebno zahvalio kompaniji “Micubiši”, koja je podržala ovaj projekat, kao i Filološkom fakultetu.

500 novih polaznika će učiti japanski jezik i o kulturi Japana, a ministar Verbić im je rekao da predstavljaju generaciju koja koristi svaku priliku da se obrazuje i da su time pokazali veliku odgovornost prema društvu i prema sebi samima. On je istakao i značaj jezika u svakodnevnoj komunikaciji i razumevanju kultura.

Početak prvog časa prošao je uz intoniranje japanske i srpske himne u izvođenju hora Osme beogradske gimnazije, gde se japanski jezik uči već nekoliko godina. Ovim je obeležen početak učenja japanskog jezika u beogradskim osnovnim školama “Filip Kljajić Fića” i “Vuk Karadžić”, u Zemunskoj gimnaziji u Beogradu, kao i gimnaziji “Jovan Jovanović Zmaj” u Novom Sadu.

Izvor: Blic

03/10/2014 07:03

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments