Literarni konkurs “Ulaznica 2016”

29/05/2016 09:56

Literarni konkurs “Ulaznica 2016”

Literarni konkurs za neobjavljene priče, pesme i eseje “Ulaznica 2016”, koji je raspisao časopis Ulaznica i Gradska narodna biblioteka iz Zrenjanina, otvoren je do 15. septembra.

Na konkursu mogu da učestvuju svi autori i autorke koji pišu na bhsc jeziku.

Svaki autor može da pošalje najviše pet pesama, tri priče i tri eseja, a može se konkurisati u sve tri kategorije, dok dužina svake priče ili eseja ne sme da pređe 15.000 slovnih mesta, uključujući i razmake.

Mogu se slati samo radovi koji još nisu objavljeni, a tekst se smatra objavljenim ako se nalazi u knjizi, časopisu ili na internetu.

Potrebno je poslati svaki tekst u tri primerka (koji se ne vraćaju). Otkucani ili odštampani radovi potpisuju se šifrom, a rešenje šifre sa ličnim podacima, adresom, brojem telefona i mejl adresom autora potrebno je poslati u posebnoj koverti – koja se prilaže uz radove.

Radovi se ne mogu slati putem mejla već isključivo poštom, na adresu: Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin”, Trg slobode 2, 23000 Zrenjanin, Srbija, sa naznakom “Za Konkurs Ulaznica 2016”.

Odluku o nagradama koje se sastoje od novčanog iznosa, diplome i objavljivanja u posebnom broju Ulaznice doneće žiri koji će imenovati redakcija časopisa.

Proglašenje dobitnika i uručenje nagrada obaviće se na završnoj svečanosti u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin”, u Zrenjaninu, u petak, 16. decembra u 19 časova. Tom prilikom biće promovisan broj Ulaznice u kojem će biti objavljeni nagrađeni i pohvaljeni radovi.

Dodatne informacije o konkursu mogu se dobiti putem mejla [email protected] ili telefonom na broj +381 23 566210.

29/05/2016 09:56

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments