Novogodišnja akcija studentske humanitarne fondacije

10/12/2015 14:48

Novogodišnja akcija studentske humanitarne fondacije

Prva studentska humanitarna fondacija, pod nazivom “Osmeh na dar” pokrenula je destu novogodišnji akciju prikupljanja pomoći za ugroženu decu u Srbiji.

Akcija će trajati od 14. do 25. decemrba, a studenti će prikupljati materijalnu pomoć – u vidu nastavnog materijala, slatkiša, očuvanih igračaka, grickalica, od kojih će se praviti novogodišnji paketići za decu iz ugroženih porodica i za institucije koje se brinu o siromašnoj, bolesnoj i deci sa invaliditetom.

Od ponedeljka, 14. decembra do petka 25. decembra će aktivisti u Novom Sadu dežurati na Fakultetu tehničkih nauka, Filozofskom fakultetu i Prirodno-matematičkom fakultetu svakog dana od 10 do 16 časova.

U klubu “Đardino” će se u subotu 12. decembra organizovati humanitarna žurka sa početkom u 22 časa, a sav prihod će biti potrošen na kupovinu materijala koja budu nedostajala kako bi se napravili paketići za decu.

U sklopu akcije održaće se i humanitarni turnir u fudbalu, pod sloganom “Budite ove godine nečiji Deda Mraz”, koji će se održati 12. i 13. decembra u Novom Sadu u balonu kod SPENS-a. Novac na turniru će se prikupljati od novca za kotizaciju, koji će takođe biti potrošen na dokupljivanje materijala koji bude nedostajao nakon završetka akcije na fakultetima.

Cilj ove humanitarne akcije je da se pomogne mališanima kojima je to potrebno, ali i da se pokrene aktivizam kod mladih i da se društvu skrene pažnja na ovaj problem.

Studentski humanitarni fond, pod nazivom “Osmeh na dar” osnovan je 2009. godine od strane Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Tada je ova orgnanizacija predstavljala produžetak tradicionalne novogodišnje akcije koja traje još od 2006. godine.

Ciljevi fonda “Osmeh na dar” je da se pomogne ugroženim grupama (siromašnoj, bolesnoj i deci sa invaliditetom), a osnovni principi kojima se rukovodi u svom radu su solidarnost, transparentnost i politička neutralnost.

Deo ovog humanitarnog fonda su studenti svih većih fakulteta Beogradskog univerziteta, kao i Univerziteta u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

10/12/2015 14:48

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments