Novi Sad: Koncert stipendista u Gradskoj kući

03/03/2016 16:54

Novi Sad: Koncert stipendista u Gradskoj kući

Koncert stipendista fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih održaće se u četvrtak, 3. marta u Svečanoj sali Gradske kuće u Novom Sadu, sa početkom u 20 časova.

Na koncertu učestvuju dobitnici i dobitnice stipendija za 2015/2016. godinu Fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih “Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović-Kalin”.

Nakon završene konkursne procedure koju je raspisao Upravni odbor Fonda, a na predlog Stručne komisije, dodeljeno je 12 stipendija.

Na konkursu su učestvovali učenici i učenice muzičkih škola, srednjoškolskog uzrasta, kao i studenti i studentkinje Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, muzičkog odseka vokalnog smera i pijanisti-korepetitori.

Na koncertu će nastupiti Milan Perišić, tenor, II razred SMŠ, Nevena Tatomirović, mecosopran, III SMŠ, Santraš Marina, sopran, III SMŠ, Marko Aleksić, bariton, III SMŠ, Jovana Filipović, sopran, III SMŠ, Aleksandra Pletikosić, sopran, I godina AUNS, Milica Strahinić, sopran, I godina AUNS, Hristina Spasić, sopran, II godina AUNS, Svjetlana Đokić, mecosopran, II godina AUNS, Nikolina Pušara, sopran, II godina AUNS i korepetitori Kaja Mandić Plavšić, II godina AUNS i Stefan Jančić, II godina AUNS.

Melanija Bugarinović (1903 – 1986), prvakinja Beogradske i Bečke opere, 1978. godine zaveštala je Gradu Novom Sadu svu pokretnu i nepokretnu imovinu, uz uslov da se osnuje fond koji će stipendirati talentovane učenike srednje muzičke škole i studente Akademije umetnosti u Novom Sadu, vokalnog smera i pijaniste-korepetitore, kao i da se organizuju manifestacije mladih vokalnih umetnika u oblasti klasične muzike.

03/03/2016 16:54

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments