Nova generacija studenata-saradnika u Petnici

12/02/2016 14:03

Nova generacija studenata-saradnika u Petnici

Istraživačka stanica Petnica završila seminar za novu generaciju studenata-saradnika koji će biti deo realizacije obrazovnog programa ove institucije.

Studenti-saradnici su bivši polaznici Petnice koji će se kao studenti angažovati na realizaciji programskih aktivnosti, čiji će zadatak biti da polaznicima srednjoškolskih programa pomognu u razumevanju naučnih sadržaja i uspešno završe svoje male naučne projekte.

Svake godine Petnica organizuje ovaj seminar na kom priprema nove studente-saradnike za ulogu vršnjačkih edukatora. Na seminaru se uči kako da se objašnjava nauka, kako da se ophode prema polaznicima, kako da se nose sa administracijom i tehničkom poslovima.

Ove godine je na obuci bilo 55 studenata koji studiraju na 15 različitih fakulteta prirodnih, društvenih i tehničkih nauka.

U Istraživačkoj stanici Petnica svake godine bude angažovano oko 300 studenata-saradnika, koji sa skoro 700 profesionalnih naučnika realizuju naučno-obrazovne programe za srednjoškolce.

Istraživačka stanica Petnica je samostalna i nezavisna instirucija koja se bavi razvojem naučne kulture, naučne pismenosti, obrazovanja i kulture. Njene aktivnosti su najvećim delom usmerene na mlade – na učenike i studente, kao i na obuku nastavnika u novim tehnikama, metodama i sadržajima u oblasti nauke i tehnologije.

12/02/2016 14:03

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Jovana
7 godine ranije

Najbolji fakultet za studije zaštite životne sredine