Najveći regionalni virtuelni sajam obrazovanja u Italiji 30. januar od 12h do 18h

27/01/2021 09:49

Najveći regionalni virtuelni sajam obrazovanja u Italiji 30. januar od 12h do 18h

Najveći regionalni virtuelni sajam obrazovanja u inostranstvu STUDY IN ITALY u organizaciji vodeće regionalne kompanije za obrazovanje u inostranstvu, Via Academice održaće se 30. januara. Ovaj jedinstveni događaj podržan je od strane Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu kao i Ambasade Italije u Bosni i Hercegovini. Događaj će otvoriti Ambasador Italije u Bosni i Hercegovini, gospodin Nikola Minasi. 

Via Academica, kompanija specijalizovana za studije u inostranstvu i akademsku profesionalnu orijentaciju, već treću godinu za redom okuplja najbolje univerzitete iz Italije koji će se predstaviti na jedinstvenom događaju iz oblasti obrazovanja, a sve to na samo nekoliko klikova od vas. Cilj Sajma jeste da mladi iz svih zemalja Zapadnog Balkana potpuno besplatno dobiju prave informacije o studijskim programima i stipendijama koje nudi Italija, steknu uvid u mogućnosti koje im se pružaju, kao i da dobiju motivaciju za akademsko usavršavanje na univerzitetima od kojih neki imaju tradiciju i do 800 godina staru. 

Zbog trenutne situacije izazvane pandemijom COVID-19 Sajam će biti održan potpuno online. Predavanja i prezentacije univerziteta će moći da se prate sa svih uređaja: desktop i laptop računara, tableta i mobilnih telefona. Sesije će omogućiti studentima da postavljaju pitanja i da učestvuju u diskusiji.

Pored toga, svi posetioci imaće priliku da zakažu razgovor sa predstavnicima univerziteta i da u neformalnom razgovoru saznaju sve što ih zanima o konkretnim programima i aplikacionim procedurama. Platforma na kojoj će se održati sajam je kreirana tako da bude laka za korišćenje, svaki univerzitet će imati svoj virtuelni štand sa najbitnijim informacijama i live četom gde će učenici i studenti moći direktno da komuniciraju sa predstavnicima univerziteta lično. Takođe, Ambasada Italije u Bosni I Hercegovini i Italijanski institute za kulturu će takođe biti predstavljeni na vrituelnim štandovima i informisaće posetioce o procesu predupisa, apliciranja za vizu i stipendijama. 

Na sajmu će se predstaviti sledeći univerziteti: Universita Cattolica del Sacro Coure, Universita Bocconi, IULM University, Padua University, Ca’ Foscary University, John Cabot University, LUISS University Rome, Pisa University, Istituto Europeo di Design IED, The American University of Rome, Politecnico di Milano. Ovo je prava prilika da naši mladi i talentovani ljudi saznaju više o koracima ka svom budućem obrazovanju. 

Više informacija i formular za prijavu za učešće na Sajmu možete pronaći na linku: 

https://viacademica.com/study-in-italy/

Ispunite pasoš znanjem!

27/01/2021 09:49

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments