Kosovo i Metohija – Odložen početak školske godine za 14. septembar!

28/08/2020 12:11

Kosovo i Metohija – Odložen početak školske godine za 14. septembar!

Početak nove školske godine na Kosovu i Metohiji odložen je za dve nedelje usled povećanog proja zaraženih u ovom delu zemlje.

Priština – na današnjem sastanku na kojem su prisustvovali ministar prosvete Ram Ljikaj, ministar zdravlja Armend Zemaj, predsednik kosovskog Nacionalnog instituta za javno zdravlhe Naser Ramadani, predstavnici Sindikata obrazovanja i Saveta roditelja odlučeno je da se na K i M odloži početak nove školske godine za 14. septembar.

Kako se navodi u saopštenju, odluka je doneta posle zahteva Sindikata obrazovanja da se odloži taj proces, jer škole nisu uspele da se pripreme, javlja Koha, a prenosi Kosovo online.

Prema odluci , početak školske godine se odlaže kako bi se pružili bezbedni uslovi za decu, nastavnike i roditelje: distanca, nošenje maski i higijena.

„To će obezbediti veću opštu mobilizaciju u suočavanju sa pandemijom na KiM“, naglašava se u toj odluci a prenosi Tanjug.

Takođe je dogovoreno da se do 14. septembra, početka nove školske godine, radi na uspostavljanju procesa i mehanizama za sertifikovanje škola za spremnost za odvijanje nastave u pandemijskim uslovima, testiranju određenog uzorka nastavnika i rukovodstva obrazovnih ustanova, izjavi roditelja i radnih grupa za poštovanje i striktnu primenu uputstva ministarstva zdravstva, završetku fizičkih, sanitarnih i ljudskih priprema u svim obrazovnim ustanovama a KiM.

izvor: Politika

28/08/2020 12:11

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments