Inđija finansira programe kulture

20/01/2015 14:34

Inđija finansira programe kulture

Opština Inđija raspisala je javni konkurs za programe i projekte u kulturi koji će se finansirati ili usfinansirati iz budžeta opšine u 2015. godini.

Konkurs pokriva sve programe i projekte u kulturi i projekte umetničkih, odnosno stručnih i naučnih istraživanja, koji se odnose na organizovanje kultunih događaja (programa, koncerata, festivala, takmičenja, savetovanja, susreta, izložbi i slično) koji su značajni za očuvanje kulturnog identiteta i razvoja kulture u Inđiji.

Programi koji se kandiduju za finansiranje ili sufinansiranje iz budžeta opština Inđija u 2015. godini moraju imati i kontinuirani rad na očuvanju i negovanju narodnih običaja, moraju učestvovati na takmičenjima, festivalima, savetovanjima, a poželjno je i da podstiču amaterski kulturno-umetnički rad na teritoriji opštine.

Na konkursu mogu učestvovati udruženja u kulturi, umetnici, saradnici, stučnjaci u kulturi, sve ustanove kulture osim onih koje je osnovala opština, ali i drugi subjekti – zadužbine i fondacije u kulturi, privredna društva, sa napomenom da moraju biti registrovani na teritoriji opštine Inđija.

Svaki subjekat u kulturi može da podnese prijavu za finansiranje ili sufinansiranje jednog svog programa.

Krajnji rok za prijavljivanje programana konkurs je 20. januar 2015. godine.

Više informacija o konkursu i načinu prijavljivanja nalazi se OVDE.

20/01/2015 14:34

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments