Global Village – kreativni sajam kultura

08/07/2015 11:20

Global Village – kreativni sajam kultura

Internacionalna manifestacija, koju organizuje studentska organizacija AIESEC, pod nazivom “Global Village”, ima za cilj da ujedini različite kulture, ukuse, menatlitet i stilove.

Kreativni sajam kultura “Global Village” održaće se 9. jula u Španskoj kući u ulici Braće Krsmanović 2 (ispod Brankovog mosta). Na ovom mestu će Beograđani imati priliku da se upoznaju sa kulturama koje će im predstaviti studenti iz Rusije, Turske, Grčke, Tunisa, Meksika i Brazila.

Kulture različitih zemalja će na “Global Village” događaju biti predstavljene kroz hranu, piće, muziku, ples, tradicionalne nošnje, jezik… Sajam kultura ima za cilj da ukloni geografske i kulturološke barijere kako bi se poštovale razlike i povezanost i podstakla tolerancija.

Svi posetioci Sajma kultura imaće priliku da probaju pinjatu iz Meksika, harisu iz Tunisa, kafu iz Turske, masline iz Grčke, slatkiše iz Brazila i čaj iz Rusije.

Ulaz na sajam je slobodan za sve posetioce.

Sajam kultura počinje u 19 časova.

“Global Village” organizuje se u saradnji sa udruženjem Gradska Gerila, BAAAM – Urban Experiments at Sava Riverside, Urban Incubator uz podršku Goethe-Instituta u Beogradu.

08/07/2015 11:20

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments