Đaci samo sa troslojnim maskama u školskim klupama

20/08/2020 12:36

Đaci samo sa troslojnim maskama u školskim klupama

Doktor Kon najavljuje da đaci neće moći da nose obične maske u školi, već samo specijalne, troslojne!

Predrag Kon, epidemiolog i član Kriznog štaba Vlade Srbije za zaštitu od korona virusa, rekao je da povodom početka nove školske godine da je u školama obavezno nošenje maski, i to ne jednoslojnih platnenih – već troslojnih.

„Najverovatnije će se održavati kombinovana nastava. Za učenike od petog do osmog naizmenično će se ići na nastavu na daljinu. To će svaka škola odrediti. Ovde treba naglasiti onaj medicinski deo, a to je obavezno nošenje maski. To ne treba da budu jednoslojne platnene maske, već troslojne maske. To je vrlo važno i nije svejedno. Ukoliko se mere budu poštovale onda neće morati da se radi potpuna izolacija svakog odeljenja u koje uđe virus“,  kaže Kon.

On je rekao i da se epidemija korona virusa u Srbiji na nekim nivoima stabilizovala.

„Ne možemo da kažemo da smo srećni i zadovoljni kada još uvek imamo nova zaražavanja i smrtne slučajeve. Jeste se stabilizovalo na tom broju između 200 i 250. Aktivnost virusa se jako sporo smiruje i to se vidi kroz evidenciju onih koji se prvi put javljaju u kovid ambulante „- naveo je Kon.

Kako je on objasnio, iz nedelje u nedelju se smanjuje aktivnost onih koji se u kovid ambulante javljaju sa simptomima ovog virusa.

„Moram da naglasim da mi imamo, 10 odsto naših sugrađana koji ne poštuju nikakve mere, i to jeste činjenica. Isto tako imamo i nepoštovanje na pojedinim mestima“ – kaže Kon.

izvor: Blic

20/08/2020 12:36

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments