Beograd kandidat za domaćina “Davosa za mlade”

02/04/2015 10:18

Beograd kandidat za domaćina “Davosa za mlade”

Beograd se nalazi među kandidatima za održavanje Svetskog samita 2017/2018. godine. Najveći svetski forum za mlade “One Young World”, odnosno “Davos za mlade”, kandidovao je Beograd za ovu poziciju.

Pored Beograda, finalni kandidati su još i Pariz, Bogota i Hag. O tome koji grad će biti domaćin Svetskog samita odlučiće se krajem septembra.

Svetski samit okupiće najveće svetske kompanije, novinare, lidere, međunarodne VIP zvezde, sa ciljem da osnaže omladinu. Pored toga, Samitu će prisustvovati i mladi iz 190 zemalja, zbog čega je Samit odmah iza Olimpijskih igara, a zbog kvaliteta učesnika dobio je naziv “Davos za mlade”.

Beogradu u prilog ide i to što je Novi Sad kandidat za Omladinsku prestonicu Evrope 2018. godine.

Ovaj projekat su podržali: Sekrerarijat za privredu Grada Beograda, Kancelarija za mlade i saradnju sa udruženjima Beograda, Privredna komora Srbije, Turistička organizacija Srbije i Beograda, Ambasada Švajcarske u Beogradu, Nemački parlament, Britansko-srpska privredna komora i druge institucije.

Podršku su dali i organizacije koje rade na poboljšanju položaja mladih u Srbiji: Istraživačka stanica Petnica, Poslovni inkubator tehničkih fakulteta u Beogradu, Evropski podret u Srbiji i drugi, kao i kompanije IBM, Oracle, Devana Technologies, EIPIX, Air Serbia, Erste banka i mnoge druge.

U Savetodavnom odboru su akademik prof. Gordana Vunjak-Novaković sa Kolumbija univerziteta, Mirjana Prljević, ekspert za strateško pozicioniranje, Josip Juratović poslanik Nemačkog parlamenta i drugi.

02/04/2015 10:18

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments