Ko su empate?

13/08/2022 11:59

Ko su empate?

Znate li šta je empatija? Reč je o sposobnosti koju poseduje većina ljudi – empate, a koja im omogućava da razumeju osećanja drugih.

Osobe koje ne poseduju empatiju su psihopate i sociopate.

Šta karakteriše empatu?

Količina empatije koju osećamo zavisi od mnogo faktora. Postoje osobe koje su mnogo osetljivije od drugih, dok pojedine razumeju osećanja druge osobe samo do određene granice.

Zaljubljenici u umetnost

Osobe koje razumeju druge, razumeju i umetnost, koja im omogućava da se izraze. Vrlo su kreativni, a umetnost za njih predstavlja odmor od iscrpljujućeg sveta.

Odlični slušaoci

Empate mogu slušati druge ljude i saosećati se sa njihovim problemima. Oni osećaju da je njihova svrha da pomognu u rešavanju istih.

Spoljni svet ih iscrpljuje

Informacije, vesti i društvene mreže umaraju empate i mogu imati veliki učinak na njih. Razni događaji u svetu ih mogu uznemiriti.

Oni veruju da mogu rešiti probleme sveta, pomažući ljudima u svom okruženju.

Vole prirodu i životinje

Priroda, biljke i životinje predstavljaju okruženje koje ispunjava empate. To ih smiruje i pruža im utočište.

Osobe od poverenja

Empate su prava sigurna luka za vaše probleme i tajne. Naime, oni će vas saslušati i sve zadržati za sebe. Ogovaranja i razgovori o životu drugih nije njihov fah, pa im slobodno recite sve što vas tišti.

Samoća im je važna

Iako uživaju u razgovorima sa drugima i voljni su uvek da pomognu, empate vole da budu same. To je njihovo vreme za obnavljanje utrošene energije i prikupljanje snage za rešavanje problema.

Ne osuđuju

Slušanje tuđih problema i ne osuđivanje istih je ono što čini empatu. Oni su ljubazni i saosećajni, a kada vas saslušaju iskreno će se potruditi da vam pomognu.

13/08/2022 11:59

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments