Kombinacija ovih sastojaka – leči depresiju!

07/05/2016 10:37

Kombinacija ovih sastojaka – leči depresiju!

Namernice iz prirode sastoje se od različitih sastojaka koji mogu imati i lekovita svojstva. Tako se u kurkumi i biberu nalaze materije koje mogu lečiti čak i psihičke probleme.

Naime, kurkumin i piperin pomažu prilikom ublažavanja bolova i smanjenja upale, a u kombinaciji mogu izlečiti i više od toga.

Kombinacijom ovih sastojaka utiče se na povećanje nivoa dopamina i serotonina, čime se mogu ublažiti ili u potpunosti izležiti simptomi depresije.

Dokazano je da je kurkuma lekovita namirnica, ali je manje poznato da organizam nije u stanju da sasvim apsorbuje hranljive materije kojima obiluje. Savet nutricionista je da se kurkuma kombinuje sa crnim biberom, kako bi se njena vrednost u potpunosti iskoristila.

ginger-1191945_640

Konzumacija

Kako biste što bolje iskoristili sve pozitivne efekte koje pružaju, potrebno je da pomešate pola kašičice kurkume i četvrtinu kašičice bibera i to pijte dva puta dnevno – ujutru i uveče uz čašu vode.

Pomoć prilikom mršavljenja

Osim što mogu da ublaže upale i bolovi, kao i simptomi depresije, kurkuma i crni biber mogu biti odlični saveznici u borbi protiv viška kilograma. Piperin je supstanca koja dodatno ubrzava metabolizam, čime se pospešuje brže sagorevanje kalorija.

07/05/2016 10:37

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments