Brejkdens za Ginisa

11/12/2014 13:00

Brejkdens za Ginisa

Miroslav Balog Goofy iz Novog Sada za jedan minut okrenuo se 41 put na svojoj glavi, što je bilo dovoljno da se nađe u Ginisovoj knjizi rekorda.

Popularni pokret “Halo” koji je proslavio Goofy-a podrazumeva da brejker drži noge u vazduhu i da se, pridržavajući se rukama o pod, okreće na glavi. Takmičenje za najbrže izvođenje “Halo”-a održalo se u Nemačkoj, a Balog je iz tri pokušaja uspeo da postavi rekord od 41 okreta za minut.

“Prvi put sam dodirnuo nogom pod, a da nisam ni primetio. Tako sam izvrteo više od 50 krugova. No morao sam ponovo, imao sam pravo na tri minuta odmora i drugi put je bilo strašno naporno, no uspeo sam da postavim rekord i prebacim 40 krugova” – objašnjava Balog.

goofy

Brejkdensom do Ginisove knjige rekorda

Miroslav Balog je počeo da se bavi brejkdensom 1999. godine, kada je, prema njegovim rečima, provodio i po osam sati u sali za vežbanje. Iako mu je to prvobitno bio samo hobi, sada od toga živi. Zajedno sa kolegama iz Hrvatske, Slovenije i Bosne, Miroslav je osnovao grupu Jugoslavija B-Boy. Do sada je učestvovao u mnogim takmičenjima i različitim manifestacijama, a komercijalne emisije (“Tvoje lice zvuči poznato”, “Ja imam talenat”) i nastupi na koncertima i u spotovima estradnih zvezda doneli su mu zaradu.

Pored toga što, kako kaže, nikad nije ništa lomio, poslednjih 10 godina prestao je da primećuje brojne modrice i uganuća. Njemu je najveći uspeh do sada, pored ulaska u Ginisovu knjigu rekorda, učestvovanje na svetskom prvenstvu u kojem je učestvovalo samo 17 takmičara iz celog sveta.

Balog najavljuje da će se i sledeće godine prijaviti za takmičenje u brzom izvođenju “Halo”-a . “Mogao sam realno da napravim i 60 krugova samo da nisam pogrešio prvi put” – uvereno je rekao Balog.

11/12/2014 13:00

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments