Šta krije Armagedon- biblijski grad kraj Izraela?

19/03/2018 11:45

Šta krije Armagedon- biblijski grad kraj Izraela?

Drevni grad Megido u severnom Izraelu već više od veka istražuju naučnici i arheolozi, a svakim danom, dolazi se do novih otkrića.

Ovaj san svakog arheologa je u bronzano doba bio mesto na kojem su živeli Hananci, a u gvozdeno doba, bio je prestonica kraljevine Izraela. Uz to, ovo mesto predstavlja biblijski Armagedon- mesto bitke tokom smaka sveta.

U poslednjih 100 godina, naučnici su ovde otkrili pregršt palata, hramova i zidina koji potiču od 3300. do 586. godine pre nove ere. Sada, otkrivena je i grobnica koja je bila netaknuta 3.600 godina, a veruje se da je pripadala kraljevskoj porodici.

Mesto Armagedon: Nova otkrića

Odaja u kojoj su sahranjivani ljudi nalazi se kraj kraljevske palate koja je otkrivena tridesetih godina prošlog veka. U grobnici pronađeni su posmrtni ostaci čoveka starosti od 40 do 60 godina, žene u tridesetim godinama i telo deteta od 8 do 10 godina. Oko njih pronađen je zlatan i srebrni nakit, kao što su broševi, prstenje i narukvice, a odeća je bila takođe optočena zlatom i slonovačom.

Sudeći po pronađenim artifaktima, naučnici veruju da je u pitanju kraljevska porodica. Sada, istraživači proučavaju DNK, ne bi li utvrdili koja porodica je u pitanju, a to će u mnogome doprineti i novim informacijama o tom periodu istoriju Izraela.

19/03/2018 11:45

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments