Šta je funazuši?
Povezane objave
Funazuši je vrsta sušija čija prirema traje tri godine.
U pitanju je tradicionalno japansko jelo koje se priprema više od 400 godina.
Komplikovani funazuši
Poznati suši haja-nare, priprema se od različitih vrsta ribe, dok se funazuši sprema samo od ribe iz jezera Biva.
U pripremu ovog jela najbolje se razume Mariko Kitamura. Naime, Mariko pripada 18. generaciji koja vodi porodičnu radnju u gradu Takašima. Zahvaljujući Mariko, održava se zaveštanje i tradicija funazušija.
Foto: Youtube/Printscreen
Pogledajte još:
Moćni rendžeri: Serija koja je obeležila generacije devedesetih!
Na Ekvadoru otkriveni ostaci dosad nepoznate civilizacije
Zanimljive činjenice o svetu oko nas koje verovatno niste znali!
Ne tako rajski razlog zašto su najlepše plaže sveta bele
Selo na litici - opasno mesto za život?
Nauka i najpopularnije narodno verovanje: Koliko će trajati zima?
Taraš - mesto gde žive rode
Ovo niste znali o muzici!
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*