Šta je funazuši?
Povezane objave
Funazuši je vrsta sušija čija prirema traje tri godine.
U pitanju je tradicionalno japansko jelo koje se priprema više od 400 godina.
Komplikovani funazuši
Poznati suši haja-nare, priprema se od različitih vrsta ribe, dok se funazuši sprema samo od ribe iz jezera Biva.
U pripremu ovog jela najbolje se razume Mariko Kitamura. Naime, Mariko pripada 18. generaciji koja vodi porodičnu radnju u gradu Takašima. Zahvaljujući Mariko, održava se zaveštanje i tradicija funazušija.
Foto: Youtube/Printscreen
Pogledajte još:
UN otkrile novi projekat plutajućih gradova: Spas posledica klimatskih promena?
"Senzor" u mozgu "krivac" za visinu ljudi
Poslušajte najsrećniju božićnu pesmu čiji je kompozitor- nauka!
Kina priprema svoju verziju Vikipedije
Baka koja je štrikanjem ukrasila grad
Uginuo je Sudan: Poslednji mužjak severnog belog nosoroga
Znate li šta je pareidolija?
Zašto britanska kraljica nosi drečave neonske boje kostima?
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*