Šta je funazuši?
Povezane objave
Funazuši je vrsta sušija čija prirema traje tri godine.
U pitanju je tradicionalno japansko jelo koje se priprema više od 400 godina.
Komplikovani funazuši
Poznati suši haja-nare, priprema se od različitih vrsta ribe, dok se funazuši sprema samo od ribe iz jezera Biva.
U pripremu ovog jela najbolje se razume Mariko Kitamura. Naime, Mariko pripada 18. generaciji koja vodi porodičnu radnju u gradu Takašima. Zahvaljujući Mariko, održava se zaveštanje i tradicija funazušija.
Foto: Youtube/Printscreen
Pogledajte još:
Kako starimo pojedini organi rastu?
Najsmronosnije biljke na svetu
Kafa ili čaj - zašto smo ljubitelji jednog ili drugog?
Jedan od najvećih asteroida nalazi se u neposrednoj blizini Zemlje
Šta ćemo videti na nebu u 2016. godini?
Istorija iza čuvene Kineske nove godine
Da li su ovo poslovi iz snova?
Evo šta treba da uradite u slučaju nuklearnog napada






Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*