Šta je funazuši?
Povezane objave
Funazuši je vrsta sušija čija prirema traje tri godine.
U pitanju je tradicionalno japansko jelo koje se priprema više od 400 godina.
Komplikovani funazuši
Poznati suši haja-nare, priprema se od različitih vrsta ribe, dok se funazuši sprema samo od ribe iz jezera Biva.
U pripremu ovog jela najbolje se razume Mariko Kitamura. Naime, Mariko pripada 18. generaciji koja vodi porodičnu radnju u gradu Takašima. Zahvaljujući Mariko, održava se zaveštanje i tradicija funazušija.
Foto: Youtube/Printscreen
Pogledajte još:
Na današnji dan preminuo Majkl Faradej
Prepoznajte kada vas neko laže uz sledeće korake!
Najstariji svetionik na svetu i dalje u funkciji!
Otkrivene nove životinjske vrste u vodama Kariba?
Zašto nam pucketaju zglobovi
Crvene govornice odlaze u istoriju?
Zanimljive činjenice o prvom antibiotiku na svetu- penicilinu
Šta bi nam se desilo da danas živimo u Černobilju?
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*