Šta je funazuši?
Povezane objave
Funazuši je vrsta sušija čija prirema traje tri godine.
U pitanju je tradicionalno japansko jelo koje se priprema više od 400 godina.
Komplikovani funazuši
Poznati suši haja-nare, priprema se od različitih vrsta ribe, dok se funazuši sprema samo od ribe iz jezera Biva.
U pripremu ovog jela najbolje se razume Mariko Kitamura. Naime, Mariko pripada 18. generaciji koja vodi porodičnu radnju u gradu Takašima. Zahvaljujući Mariko, održava se zaveštanje i tradicija funazušija.
Foto: Youtube/Printscreen
Pogledajte još:
Porast broja ugroženih lavova
Kada je počeo ribolov mrežom?
Zašto nam se ne sviđa naš glas?
Životinje koje su promenile mesto boravka
Najstarija otkrivena udica menja pogled na istoriju
Indijski jogi koji je tvrdio da se nije hranio decenijama je preminuo
Štetan uticaj šećera na organizam
Najopasnija jela na svetu!
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*