Šta je funazuši?
Povezane objave
Funazuši je vrsta sušija čija prirema traje tri godine.
U pitanju je tradicionalno japansko jelo koje se priprema više od 400 godina.
Komplikovani funazuši
Poznati suši haja-nare, priprema se od različitih vrsta ribe, dok se funazuši sprema samo od ribe iz jezera Biva.
U pripremu ovog jela najbolje se razume Mariko Kitamura. Naime, Mariko pripada 18. generaciji koja vodi porodičnu radnju u gradu Takašima. Zahvaljujući Mariko, održava se zaveštanje i tradicija funazušija.
Foto: Youtube/Printscreen
Pogledajte još:
Natalijina ramonda - cvet kao simbol Dana primirja
Koji su to najveći insekti na svetu?
Utiče li praznična muzika na mentalno zdravlje?
Gde se nalaze muzeji posvećeni salami?
Evropljani žive duže ali piju više?
Zašto haluciniramo?
Nobel za mir za Svetski program UN za borbu protiv gladi
Kako se rešiti nesanice?
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*