Srbija jedna od najboljih turističkih destinacija

22/10/2014 08:32

Srbija jedna od najboljih turističkih destinacija

Najpoznatiji svetski izdavač turističkih vodiča “Lonely planet” okarakterisao je Srbiju kao jedno od najatraktivnijih turističkih odredišta za 2015. godinu.

Razlozi zbog kojih je Srbija dospela na 7. mesto od 10 najboljih destinacija za iduću godinu jesu muzički festival “Exit”, koji nosi titulu najboljeg evropskog festivala, zatim Beograd kao mesto za provod na splavovima, a koje se često poredi sa Ibicom ili Berlinom po tom pitanju, kao i planinske regije u Srbiji, skijanje na Kopaoniku, spa-centri u Vrnjačkoj Banji i rafting na Drini.

Vodič navodi da je sve ovo dostupno po niskim cenama, te da je to jedan od razloga zašto treba doći i okrenuti se od skupih destinacija u Evropi.

U vodiču piše da je jedna od tajni Srbije zapravo njen narod, te da su Srbi iskreni, zabavni i raspoloženi da dočekaju posetioce prijateljskim tapšanjem po leđima i čašicom rakije, te da nisu ni blizu stereotipu “loših momaka” kakve ih predstavlja Holivud.

Među stvarima koje svaki turista treba da vidi i doživi u Srbiji, “Lonely planet” navodi kafane i prijatnu atmosferu koju one pružaju. Zatim se opisuju brda i život na selu, a preporučena je Mokra Gora kao jedna od destinacija, kao i poseta Drvengradu, vožnja Šarganskom osmicom i isprobavanje domaće rakije i roštilja.

Osim toga, preporučuju se i Skadarlija, koja je opisana kao raj za umetnike i hipstere, a i Fruška Gora i obilazak 16 manastira na potezu od samo 50 kilometara.

Pored Srbije, na listi top 10 odredišta, nalaze se Singapur, Namibija, Litvanija, zatim Nikaragva, Irska, Kongo, Filipini, Sveta Lucija i Maroko.

Izvor: 24 sata

22/10/2014 08:32

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments