Serija „Nevine laži“: Odličan izbor za predah!

14/04/2020 15:15

Serija „Nevine laži“: Odličan izbor za predah!

Pored velikog broja filmova koje niste stigli da pogledate, na redu je predlog za jednu seriju koja je pokupila sjajne kritike, a koju ćete u vreme pandemije i rada od kuće sigurno imati vremena da pogledate. U pitanju je serija „Nevine laži“.

Serija je adaptacija romana „Big little lies“, čija je druga sezona željno iščekivana, mada su mišljenja o njoj podeljena. 

Režiser svake epizode prve sezone je Žan-Mark Vali, dok je Andrea Arnold režiserka epizoda druge sezone.

Pored originalne fabule, izbor glumačke ekipe je doneo dodatni plus. 

U pitanju su: Nikol Kidman, Ris Viterspon i Šajlin Vudli. U sporednim ulogama su glumci: Aleksandar SkarsgardLaura DernDžefri NordlingAdam SkotZoi Kravic i Džejms Taper. Glumica u drugoj sezoni je i Meril Strip

Serija je značajna zbog toga što se iz epizode u epizodu bavi značajnim pitanjima, kao što su: seksualno nasilje, nasilje u porodici, usponi i padovi veze i braka, (ne)ravnopravnost. 

U ovu značaju grupu spadaju i odnos među ženama, način na koji se prevazilaze svakodnevni problemi i metodi koje koriste kada im pristupaju, zatim pitanje braka i podela žena na “dobre” i “loše”.

Kontekst ovih problematičnih pitanja, koja su inače i naša svakodnevica, daje dodatu dramatičnu notu upravo kroz to što je postavka, naizgled, idilično mesto, koje glumice “raskrinkavaju” deo po deo. 

Serija je dobila šestnaest nominacija za Emi nagradu, a osvojila ih je osam.

14/04/2020 15:15

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments