Neprijatne činjenice o ljupkim životinjama

18/04/2018 13:00

Neprijatne činjenice o ljupkim životinjama

Ove slatke životinje imaju jezive navike i ne baš toliko slatke osobine, kada se nađu u određenim situacijama.

Bubamare su kanibali

Slatke, male bubamare vrlo lako postaju kanibali i okreću se jedne protiv drugih u trenucima kada ostanu bez izvora hrane. U pitanju je pravilo preživljavanja i bubamara će, ukoliko je gladna, napasti i pojesti čak i novorođenog potomka. One imaju uvrnuti odbrambeni mehanizam – u slučaju opasnosti ispuštaju odvratan miris iz žlezda koje se nalaze u nogama i na taj način teraju neprijatelja.

Morske zvezde se jezivo hrane

Ova neobična stvorenja pravi su ekscentrici. Kako bi konzumirali obrok, deo stomak izbacuju van tela. Taj deo uzima hranu i vari je, a zatim se vraća nazad u telo.

Puževi imaju oštre zube

Koliko opasna može biti životinja koja se presporo kreće? Možda je spor, ali puž ima izuzetno oštre zube. U zavisnosti od vrste, puževi koriste zube koriste kako bi otvorili plen ili kao otrovne strele, pomoću kojih savladavaju plen ili se brane.

Spori loris ima otrovne laktove

Vrsta majmuna, poznata kao Spori Loris je popularan egzotični ljubimac. Ali ovaj slatki stvor ima otrovne laktove, koji ga svrstavaju na listu najotrovnijih svetskih sisara. Proizvodi toksične materije koje mogu da izazovu niz alergijskih reakcija kod drugih sisara. Kada se osete ugroženim, lorisi ližu laktove, a zatim ujedaju predatore i na taj način prenose otrov.

Margaj je opasan manipulator

Margaj pripada porodici mačaka, a ukoliko je sretnete u džungli, delovaće druželjubivo, koliko je to moguće. Ali ove divlje mačke nisu ni nalik domaćim macama. Način na koji preživljavaju je zanimljiv – kada je margaj mačka gladna, imitiraće suze i plač u cilju privlačenja plena.

Pingvni kidnapuju tuđe mladunce

Ova neodoljiva stvorenja mogu da budu itekako zla. Pingvini su skloni krađi tuđih mladunaca, a što je najgore, kad im dosade, oni ih ne vraćaju nazad, jednostavno ih napuste.

18/04/2018 13:00

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments