Neotkrivene lepote Portugalije

10/03/2020 10:59

Neotkrivene lepote Portugalije

– Otkrijte Serra Da Lousa – skrivenu dolinu u centralnoj Portugaliji

Pođite na odmor stazama najbolje čuvane tajne Portugalije, kroz prelepu dolinu u centralnoj Portugaliji. Serra Da Lousa je zelenoliki predeo, sa zelenim dolinama, sa isprepletanim rekama i prastarima selima gde su kućice od škriljaca. Istražite živopisne sela od škriljaca, kao što su Kandal, Kerdeira ili Talasnal, gde ćete se upoznati sa istorijom, kulturom i kuhinjom, koji se nisu mnogo promenili tokom vremena. 

Ovde ćete osetiti prirodu. Ova dolina je prirodno stanište mnogim jelenima, srnama i  divljim svinjama, a tu su i tajanstvene pećine, koje će vam izgledati lepe i legendarne. Odmor ovde je pravi spoj prirode i kulture, sa malim dodatkom avanture. 

– Hodajte antičkim stazama Tavire

Otkrijte prastare staze u najjužnijem regionu Portugalije – Algraveu.

Najlepši gradić regiona – Tavira, dom je starim puteljcima i stazama koji su prepuni divljeg cveća gde ćete osetiti jak miris šume pomorandži, koji će vas voditi stazom između brda i dolina do nizine Zimbral.

Možete se prošetati i do ostrva Tavra, gde ćete naći jednu od najlepših plaža na svetu, kao i slatka sela uz obalu kao što su Luiza, Kabanas i Kasela Vela.

Na kraju, tu je i sam grad Tavira, koji predstavlja lavirint kaldrmisanih uličica i savršeno mesto da okusite portugalsku kuhinju.

– Surfujte i razgledajte južnu Portugaliju

Surfujte na odmoru na jednom od najatraktivnijih lokacija u Evropi.

Blagosloveni neprekidnim suncem i očaravajućim talasima, atlantska obala južne Portugalije i Meka za surfovanje! Lokalni instruktor surfovanja će vas odvesti do najboljih mesta za surf, i daće vam važne savete u vezi sa okolinom, bez obzira koliko ste (ne)spretni u surfovanju.

Nakon nekoliko sati hvatanja talasa imaćete opciju da isprobavate u preukusnim portugalskim delikatesima, dok upijate prelepe pejzaže Algravea i seoske idile – ili pak ostanite u vodi ceo dan!

– Šetajte se obalom Algravea od zapada do istoka

Osetite ovaj region izbliza i lično, tako što ćete se prošetati celim regionom.

Počevši od primorskog grada Sagresa i završavajući u Taviri, otkrićete neke od najlepših plaža ovog regiona, između ostalog i Odeceixe, a prošetaćete se i obalama predivne Gvadijana reke i naučiti o ponosnoj mornaričkoj istoriji gradova Lagos i Sagres.

Fenomenalna hrana i dobro vino nikada nisu predaleko. Svake večeri možee se opustiti u divnim hotelima, puneći baterije za još jedan dan pun avanture.

– Otkrijte diviljnu severne Portugalije

Dođite u jedan od najznamenitijih ali potcenjenih regiona Portugalije u Peneda Geres nacionalni park, na samom severu zemlje.

Ova zapanjujuća oblast prirodnih lepota koja pokriva više od 700 kvadratnih kilometara je stanište divljih ponija, srna, pirinejskog vuka, a tu ćete naći i talasaste doline pune reka, planinske vrhove…

Ostanite u prelepom Pousada de Canicada de Geres mestu, odličnoj bazi odakle možete ići u avanture po parku, kao i u lokalno gradiće pune istorije poput Gimareša, Brage, Ponte de Lime i Barselosa.

– Zasladite svoj odmor dok ste u Portugaliji

Otkrijte veoma značajnu stranu Portugalije – kroz vaše čulo ukusa.

Nakon što probate hobotnicu sa malo paprike u Santjagu de Komposteli, i nakon što naučite kako da sami čistite svoju galicijsku morsku hranu, preći ćete u Portugaliju i videti kako veki osvajanja i trgovine su pružili kuhinji ove zemlje najbolje od mediteranske, afričke i bliskoistočnjačke kuhinje.

Sipajte čašu vina dok ste na terasu Duoro dolina vinograda i uživajte u srdačnom kuvanju sveže spremljene hrane. Svoje uživanje u hrani dopunite posetim rimskih ruševina i gotskih čuda iz Evore, pre nego što se otisnete ka Lisabonu i njegovi lokalima.

– Obilazak ivice Portgualije

Ostavite turističke gužve i uputite se na sam kraj Algrave regiona.

Ovo malo poluostvro pozao je kao kraj Portugalije, ima da vam ponudi šume, doline, litice, i to sve na samoj ivici Evrope. Očekujte plaže zlatne boje, dramatične obale i idilične seoske pejzaže.

Ovde ćete videti i bogat ptičji svet, sa endemičnim i seoskim vrstama koje preletaju iz Afrike ka severnoj Evropi.

– Vožnja Alentežom

Siđite sa izvikanih destinacija i istražive najautentičniji portugalski region.

Sami organizujte put i odredite svoj tempo. To će vam dati mogućnost da stanete i stražujete seoca koja se protežu Aletežom.

Ovo je najbrži i najlakši način da dođete do srca Portugalije, autentičnog regiona gde su starinske kuće, obradiva polja, nasleđe Mavara, i naravno, ukusna hrana. 

10/03/2020 10:59

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments