Nauka tvrdi: Ukoliko dete nauči ova tri jezika, biće budući CEO!

28/09/2017 14:09

Nauka tvrdi: Ukoliko dete nauči ova tri jezika, biće budući CEO!

Učenje novog jezika može da ima pozitivni uticaj na kognitivne sposobnosti deteta, ali koji jezik je najbolji izbor? Nova studija možda je pronašla odgovor na ovo pitanje.

Centar za ekonomiju, biznis i mišljenje objavila je studiju, u saradnji sa aerodromom “Hitrou”. Analiziran je način na koji određen jezik utiče na detetov život i da li pričanje određenog jezika ima ulogu u budućem izboru uspešne profesije.

Studija je ispitivala preko dve hiljade roditelja dece mlađe od 18 godina. Rezultati su pokazali da deca koja znaju francuski, nemački i/ili mandarinski imaju veći procenat da budu uspešna u svom budućem poslu.

Pored toga, učenje stranog jezika utiče na poboljšanje akademskih veština. “Deca koja uče strane jezike, od malih nogu se upoznaju sa različitim kulturama i otvaraju im se vidici. Takođe, deca koja pričaju više jezika uglavnom se veoma dobro snalaze u multitaskingu i napredniji su kada su čitanje i pisanje u pitanju. To su sve veštine koje se razvijaju u kasnijoj dobi i stvaraju uspešne i vredne radnike.”, navedeno je u studiji.

28/09/2017 14:09

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments