7 svetskih rekorda koje ne bismo želeli da oborimo

15/11/2017 12:11

7 svetskih rekorda koje ne bismo želeli da oborimo

Iako svi uživamo u čitanju o brojnim Ginisovim rekordima, neke ipak ne bismo želeli da oborimo, a evo i zašto!

Susret sa tornadom

Met Sater je 12. marta 2006. godine bio u Forlandu, kada je počela stravična oluja. Sedeo je na sofi u montažnoj kući njegove bake i pokušavao je da zatvori prozor. Tada je začuo užasavajući zvuk, kao da je 10 vojnih helikoptera krenulo na njega. Krov je počeo da se pomera i cela kuća se prevrnula. Njega je tornado nosio 398, 37 metara. Probudio se na livadi sa manjom povredom glave.

“Najvredniji” roditelji

Dosad, nekoliko puta smo gledali rijaliti programe o porodicama sa devetnaestoro dece i pitali se kako su roditelji sve to uspeli da izdrže. Zamislite da imate 87 naslednika? Naime, u 19. veku jedan seljanin u Moskvi imao je dve žene i 22 blizanca, 9 trojki i 4 četvorke. Njegova prva žena porodila se 69 puta, a bila je trudna 18 puta.

Najdeblji ljudi

Naravno, ovaj rekord drže Amerikanci, inače državljani zemlje sa najvećim postotkom gojaznih ljudi na svetu. Džon Brover Minoč je sa 12 godina imao 135 kilograma, a do odraslog doba, ta cifra porasla je na 635 kilograma. Imao je srčanih problema i 12 vatrogasaca moralo je da asistira kako bi se preneo u bolnicu. Doktori su procenili da se u njemu nalazilo 400 litara nagomilane tečnosti. U bolnici je bio 2 godine, a 13 medicinskih sestara bilo je potrebno samo da ga okrenu. Dok je boravio u bolnici, Minoč se oženio Džeanetom, koja imala samo 50 kiloghrama. Za dve godine, Džon je smršao 419 kilograma i tako oborio rekord i za najviše izgubljenih kilograma. S druge strane, Rosali Bredford sa Floride je najteža žena na svetu, sa 544 kilograma.

Kamenje u bubrezima

Svi smo čuli koliko je ovo stanje bolno, a zamislite kakoje bilo Dhanraju iz Indije, koji je, nakon pola godine trpljenja bolova, zavšrio na operaciji koja je trajala 4 sata. Iz njegovih bubrega izvučeno je kamenje prosečne veličine od 2,5 centimetara. Doktorima je trebalo mesec dana da izbroje količinu kamenja, a konačna cifra bila je 14,098. Najveći kamen iz bubrega takođe je izvađen čoveku iz Indije, a kamen je bio velik 9 centimetara.

Najduže čekanje u bolnici

Niko ne voli redove i čekanje, naročito ne kod lekara. Zamislite kakoje bilo Toniju Kolinsu iz Velike Britanije koji je na pokretnom bolničkom krevetu u hodniku čekao 77 sata i 30 minuta pre nego što je primljen na pregled?

Najviše lomova

Robert Kreg Kanivel, odnosno Ivl Kanivl, bio je poznati kaskader. Tokom jednog skakanja motorom, Ivl je slomio 35 kostiju i imao je preko 433 preloma. Uz koleno, kuk, Ivl je slomio rebro, zlobove, nožne prste, nos, lobanju i vilicu.

Najgori dan u životu

Ovaj rekord drži ženka pitbula pod imenu Doša. Naime, ona je 15. aprila 2003. godine pobegla iz dvorišta kada ju je udario kamion. Misleći da je fatalno povređena, policajci su je upucali u glavu kako bi joj skratili muke. Veterinarska služba ju je u plastičnoj kesi odnela i stavila u hladnjaču. Dva sata kasnije, radnik koji je otvorio hladnjaču, shvatio je da je Doša živa. Uz to što je imala metak ispod desnog oka, Doša je preživela hipotermiju i nije imala slomljenu niti jednu kost od prve nesreće. Delovi metka su izvađeni, a jedina posledica bila je što je izgubila sluh na desnom uhu.

15/11/2017 12:11

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments