Prosvetari nisu potpisali kolektivni ugovor

30/01/2015 16:59

Prosvetari nisu potpisali kolektivni ugovor

Predstavnici sindikata prosvetara odbili su da potpišu Poseban kolektivni ugovor, a kao razlog za to naveli su da ih je Ministarstvo prosvete ucenilo potpisivanjem sporazuma o prekidu štrajka.

“Nismo pristali na to da potpišemo sporazum kojim nije ostvaren praktično nijedan naš zahtev. Žalosno je to što se danas dogodilo”, rekla je portparol Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković i dodala da je to jedinstven stav među svim sindikatima prosvetnih radnika koji štrajkuju od 17. novembra.

Sindikati su predlagali da se formira radna grupa koja će pokušati da preraspodelom sredstava iz već postojećeg budžeta poboljša fininsijsku situaciju prosvetnih radnika, ali je Ministarstvo to odbilo.

Jasna Janković je rekla i da su sindikati prosvetara pozivali i premijera Vučića da se uključi u razgovore kako bi se što pre razrešila situacija u kojoj se nalaze.

Pregovori sindikata prosvetnih radnika i Ministarstva prosvete će se nastaviti, kako kažu prosvetni radnici, ali se ne zna kada će biti sledeći razgovor.

Sindikati prosvetnih radnika tvrde da se u budžetu već sad nalazi dovoljno novca da bi prosvetnim radnicima bio vraćen deo zarade od 10 odsto koji im je umanjen merama štednje Vlade Srbije.

30/01/2015 16:59

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments