Onlajn nastava za više razrede osnovne škole i srednjoškolce

25/11/2020 10:44

Onlajn nastava za više razrede osnovne škole i srednjoškolce

Posle sastanka kriznog štaba epidemiolog doktor Predrag Kon je potvrdio da će učenici viših razreda osnove i srednjoškolci od sada nastavu pohađati isključivo online do zimskog raspusta koji će sada biti nešto ranije i trajati duže.

Doktor Predrag kon je potvrdio da će učenici viših razreda osnovne škole i srednjoškolci pohađati nastavu online. Ocenjivanje će se takođe odvijati online, sa tim što će za učenikae koji žele da poprave ocene biti organizovano odgovaranje u školama. Razlog ovome je prošlonedeljna statistika zaraze nastavnika i profesora virusom korona koji je samo u Beogradu dostigao cifru od 400 ljudi vezanim za rad u prosveti, prenosi Blic, iako se samo 10 odsto zaražavanja desilo u školama.

Osnovci u nižim razredima i deca u zabavištu nisu ocenjena kao izvor zaraze ili veliki prenosioci a sa njima je veoma važno raditi uživo, pa će oni nastaviti sa pohađanjem škole redovno, bez promena.

Zimski raspust se pomera i biće od 21. decembra do 18. januara, nešto duže nego inače. Kon objašnjava da će time biti obuhvaćeni svi praznici a gradivo opet ispoštovano. Doktor Kon dodaje da će se time izbeži preklapanje virusa gripa, koji vlada u ovo doba godine, i virusa korone, što je veoma važno i u suprotnom bi izazvalo apokaliptično stanje. Kako kaže, broj zaraženih od gripa obično raste od velike srpske slave Svetog Nikole, s’ toga je odlučeno da zimski raspust počne ranije. 

Doktor Branislav Tiodorović se slaže sa doktorom Konom i odlukom Kriznog štaba i dodaje da deca ne bi trebala ići autobusima u tom periodu kao i da se nada da će se roditelji pobrinuti za to da se deca ne kreću po kafićima, kako će oni sad više biti kod kuće.

25/11/2020 10:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments