Bez promene – obustava rada u ponedeljak 22. decembra

18/12/2014 16:44

Bez promene – obustava rada u ponedeljak 22. decembra

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije je saopštila je da će se štrajk nastaviti sve dok Ministarstvo finansija ne prihvati predlog kolektivnog ugovora koji su oni nedavno usaglasili sa Ministarstvom prosvete.

Obustava rada koja je najavljena za ponedeljak, 22. decembar – održaće se, a ukoliko se prosvetari ne dogovore sa Vladom oko zahteva koje imaju, đacima se neće zaključiti ocene i polugodište se neće završiti.

„U ovakvoj situaciji svi u Vladi Republike Srbije trudimo se da što pre pomognemo prosveti, da omogućimo da sistem profunkcioniše”, rekao je ministar i dodao da je “najbolji način da se to uradi kroz uspostavljanje platnih grupa i platnih razreda”. Verbić je dodao da prosvetni radnici, za razliku od drugih profesija od opšteg značaja, nisu od 2008. godine dobili povećanje plate, iako im je obećavano.

Iako je ministar Verbić saopštio da je postignut dogovor sa sindikatima o posebno kolektivnom ugovoru, Unija sindikata prosvetnih radnika objavila je na svom sajtu da oni nisu ništa potpisali i da predlog teksta prvo mora da ode na saglasnost u Ministarstvo finansija koji ima poslednju reč, a “nakon toga će sindikati zauzeti stav o potpisivanju PKU”, navodi se u saopštenju.

18/12/2014 16:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments