Trikovi za razbuđivanje za nenaspavane

27/10/2017 09:10

Trikovi za razbuđivanje za nenaspavane

Ukoliko se desilo da ste iz nekog razloga legli kasno, a ujutro imate mnogo obaveza, ovi trikovi za brzo razbuđivanje će vam sigurno biti od koristi.

Svima se desi da nekada kasno legnu, te ujutro imaju jako veliki problem da ustanu iz kreveta. Kako biste sprečili ovo mučenje, u pomoć vam mogu priteći naredni trikovi.

Zaboravite na “snooze” dugme

Ukoliko kontantno odlažete alarm na pet minuta, sebi činite protivuslugu. Imajte na umu da tih pet minuta ne znače mnogo, a svoje telo izlažete bespotrebnim stresom na svakih nekoliko minuta. Stoga, čim vam zvoni alarm, ma koliko vam bilo teško, odmah ustanite iz kreveta.

Hladna voda

Umesto kafe ili čaja, odmah po ustajanju, na prazan stomak, popijte čašu hladne vode. Ovo će razbuditi vaš organizam i ubrzati lučenje adrenalina. U vodu možete dodati i sok od limuna za bolji efekat razbuđivanja.

Zdrav doručak

Pre kafe, za razbuđivanje, ipak je važniji izbalansiran i zdrav doručak koji će vam dati potrebnu energiju za naporan dan. Izaberite obrok prepun proteina, vitamina i prirodnog šećera. Uz žitarice, sa jogurtom, oraščastim plodovima i voćem, možete doručkovati jaja ili neki drugi izvor proteina.

Vežbajte

Bilo da vam se to dopada ili ne, vežbanje ujutro budi i telo i mozak. Lagane vežbe i istezanje poboljšaće cirkulaciju i dotok kiseonika u sve organe te ćete se lakše razbuditi.

27/10/2017 09:10

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments