Primajte obaveštenja sa Android uređaja na PC ili Mac

21/04/2015 13:57

Primajte obaveštenja sa Android uređaja na PC ili Mac

Dešava se ponekad da vam telefon nije pri ruci, a da vam baš tada stignu obaveštenja o dešavanjima koje ne biste želeli da propustite.

Bez obzira na to da li se radi o pozivu koji ste propustili jer niste čuli zvono iz druge prostorije, ili je u vašem kratkom odsustvu pristigla gomila poruka nestrpljivih prijatelja na WhatsApp-u, obaveštenje o ovakvim dešavanjima možete dobiti i na svoj računar. Tako ćete odmah znati kada je potrebno reagovati.

Baš takvu namenu ima aplikacija Pushbullet. Ona vam omogućava da obaveštenja, koja ste primili na svoj Android uređaj, istovremeno primite i na svoj računar (PC ili Mac).

Pushbullet predstavlja servis koji korisnicima omogućava da pošalju jednostavne komande (poput obaveštenja), kao i dokumenta, sa jednog uređaja na drugi. Najbolja osobina ovog servisa je njegova univerzalnost. Može se instalirati na telefonima koji koriste Android operativni sistem, iOS operativni sistem, a može se integrisati i u veb-pregledač. Isto tako, odgovarajuća aplikacija se može instalirati i na Mac i na PC računare.

Za povezivanje uređaja posredstvom ove aplikacije, potrebno je uraditi sledeće.

  • Napravite besplatan Pushbullet nalog, putem kojeg će se obaveštenja prikazivati na svim uređajima koji su povezani sa nalogom.

Otvaranje naloga je veoma jednostavno. Dovoljno je da se na servis prijavite putem svog Facebook ili Google naloga. Nažalost, prijava na servis se ne može drugačije obaviti, pa ukoliko nemate postojeći Facebook ili Google nalog, prvo ćete morati da otvorite jedan od njih.

  • Preuzmite zvaničnu aplikaciju.

Zvanična Pushbullet aplikacija za Android se može besplatno preuzeti iz Play Store-a.

  • Instalirajte odgovarajuću aplikaciju i na svoj računar ili se opredelite za dodatak za veb-pregledač.
  • Aktivirajte opciju za prikazivanje obaveštenja

Kada ste instalirali sve što je neophodno i kada ste putem aplikacije na telefonu i na računaru pristupili svom Pushbullet nalogu, proverite da li vam je na računaru aktivna opcija za primanje obaveštenja. Da biste to uradili, idite u podešavanja za Pushbullet aplikaciju i štiklirajte stavke Enable Pushbullet Notifications i Show my phone’s notifications.

To bi bilo sve! Time ste stvorili uslove da vam se obaveštenja prikazuju na svim željenim uređajima.

Osim toga, ovo nije jedina pogodnost koja stiže sa ovom aplikacijom. Moguće je, na primer, veoma brzo poslati dokumenta sa jednog na drugi uređaj ili sa jednog na sve druge povezane uređaje istovremeno.

21/04/2015 13:57

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments