Back to homepage

Šoping u Londonu

London ima nekoliko različitih šoping zona i šoping ulica od kojih mnoge imaju svoje teme ili specijalnosti. Od luksuzne robe u Mejferu do provokativnih stvari u Kovent Gardenu, u Londonu možete pronaći svašta. Možete lako provesti jedan sat, popodne ili ceo dan obilazeći prodavnice u Londonu.

Šoping područja u Londonu koja obavezno treba da posetite

Ulica Oksford

Ulica Oksford je srce kupovine u Londonu jer se u njoj nalazi više od 300 prodavnica, kako dizajnerskih, tako i običnih. Upravo tamo se nalazi legendardni Selfridges, ali i brojne poznate robne kuće kao što su John Levis i Debenhams. Zanimljive stvari možete pronaći u sporednim ulicama kao što su Ulica Svetog Kristofera i ulica Bervik.

oksford ulica

Regent ulica i Džermin ulica

Regent ulica nudi dobar izbor modnih prodavnica sa uobičajenom cenom, ali i neke od najstarijih i najpoznatijih gradskih prodavnica, uključujući Hamleys, Liberty i Apple Store. U blizini se nalazi istorijska ulica Džermin koja je poznata po prodavnicama muške odeće i koja je tako tipično britanska da može da pretvori bilo koga u džentlmena. Ulica Džermin je naročito poznata po prodavnici košulja Benson & Clegg, ali i prodavnici obuće John Lobb.

Regent ulica

Bond ulica i Mejfer

Ako imate para na bacanje i želite da kupite dizajnersku odeću ili samo želite da naparite oči, idealno mesto za vas su ulica Bond i Mejfer. One su popularne među poznatim ličnostima i sinonim su eksluzivnog šopinga u Londonu pošto se tamo nalaze prodavnice kao što su Burberri, Louis VuittonTiffani & Co.

Bond ulica

Vestfild

U Vestfildu se nalaze dva velika tržna centra Londona, White City i Stratford. Takođe, upravo tamo se nalaze poznati favoriti kao što su Debenhams, Next, Marks & Spencer i House of Fraser, ali i luksuzne marke kao što su Louis Vuitton, Jimmy Choo, All Saints i Ted Baker.

Vestfild

Karnabi ulica

Ova ulica predstavlja rodno mesto kulturne i modne revolucije šezdesetih godina. Nalazi se nedaleko od Oksford Sirkusa i Pikadili Sirkusa i u njoj se nalazi više od 150 različitih marki prodavnica.

karnabi ulica

Kovent Garden

Ako vas zanimaju najnovija moda, jedinstveni pokloni, retke poslastice ili ručno pravljeni nakit, Kovent Garden je pravo mesto za vas. Tamo takođe možete pronaći i urbanu odeću, neobičnu kozmetiku, ali i veoma kreativne umetnine.

kovent garden

Najtsbridž

Turisti širom sveta hrle u Najtsbridž ne bi li posetili čuvene prodavnice koje se tamo nalaze. Ovo je mesto na kom se nalaze prestižne modne marke kao što su Harrods i Harvey Nichols, ali i mnogr druge poznate dizajnerske marke.

Najtsbridž

Savil Rou

Poznat u svetu kao dom britanskog šivenja, Savil Rou je mesto na koje treba da odete ako želite da vam odelo naprave ručno na staromodan način (što srazmerno tome i košta). Među čuvenim imenima koja se bave ovim zanatom su Henry Poole & Co, Gieves & Hawkes, Huntsman & Sons, ali i Ozwald Boateng. Ono što ćete takođe naći ovde jeste prodavnica Abercrombie & Fitch.

Noting Hil

Poznato po istoimenom filmu, Noting Hil je mesto na kome možete pronaći staru odeću, retke antikvitete, čudne poklone, knjige i organsku hranu. Ovde se nalazi i svetski poznata pijaca Portobelo.

Noting Hil

Pogledajte još