Back to homepage

Smeštaj u Londonu

London je poznat kao jedan od najužurbanijih i najskupljih gradova na svetu. Evo na koja mesta treba da odete ako želite da odsednete u ovom gradu.

Zapadni kraj (The West End)

Odsedanje u Zapadnom kraju je definitivno nezaboravno iskustvo, ako možete da ga priuštite. Tamo se nalaze prvoklasni teatar, istorijske atrakcije, ali i brojna mesta za šoping. Soba možda neće biti jeftina i možda će biti malo bučna, ali naći ćete se u samom centru Londonu.

zapadni kraj london

Zapadni London

U Zapadnom Londonu ima mnoštvo hotela, ali i s razlogom. Saobraćaj je odlično povezan sa Zapadnim krajem što znači da je dovoljno samo par minuta da stignete do centra, ali ćete zato sobu platiti znatno manje, a četvrt je znatno tiša i opuštenija. Hajd park se nalazi nedaleko od ove četvrti, a blizu su i Noting Hil i Portobelo pijaca.

zapadni london

Jugozapadni London

Sve klasične atrakcije Londona – šoping, atrakcije i parkovi – mogu se videti i bez odsedanja u najskupljim delovima grada. U Jugozapadnom Londonu možete pronaći brojne restorane i prodavnice kao što je Harrods.

jugozapadni london

Južna obala (The South Bank)

Južna obala je mesto gde se mogu naći i stanovnici Londona i turisti. Proteže se od Vestminster mosta do London mosta i uključuje brojne muzeje, pozorišta i galerije. Hoteli se većinom nalaze severno od Temze, a blizu su Londonskog oka, Tauer Bridža i ostalih poznatih atrakcija.

juzna obala london

Istočni London

Upravo u ovom kraju se otvaraju novi i interesantni hoteli čiji dizajn privlači mnoge turiste, naročito one koji su ludi za modom. Takođe, ova četvrt je dobro povezana sa ostatkom grada i vrlo lako i brzo se može stići do centra.

istocni london

Severni i Severozapadni London

Ovo tradicionalno i nije najbolji deo grada za hotele, ali je dobar za kratke posete. Ima dobar pristup centru i poseduje niz interesantnih restorana. Tu se nalazi čuveni Regents park.

severni i severozapadni london

Blizu aerodroma

Blizu aerodroma takođe ima dosta hotela, tako da nemojte zaboraviti da proverite šta nude okolina Hitroua, Getvika, Latona i Stensteda. Treba samo pomenuti da mnogi izbegavaju Stensted jer tamo nema puno interesantnih stvari.

aerodrom london

Pogledajte još