Back to homepage

Šoping u Rejkjaviku

Šoping u Rejkjaviku predstavlja san za svakog ko uživa u obilaženju prodavnica. Ovaj grad je prepun butika, knjižara, prodavnica suvenira, nakita, odeće, antikvarnica, itd. Laugavegur je glavna ulica za kupovinu u centru Rejkjavika. Islanđani su veoma kreativne prirode i kao rezultat toga naići ćete na mnoge lokalne prodavnice koje prodaju odeću i obuću po autentičnom islandskom dizajnu.

U Rejkjaviku postoje tri poznata tržna centra, a to su Kringlan, Mjodin i Grimsbaer. Od navedenih Grimsbaer je najmanji po veličini.

Kringlan

Kringlan


Mjodin

Mjodin


Grimsbaer

Grimsbaer

Pored tržnih centara, u Rejkjaviku vredi posetiti i manje uslužne objekte. Za ljubitelje fotoaparata, kamera i fotografije postoji prodavnica pod imenom Reykjavik Foto – Canon, Nikon, Go-Pro Camera Store koja se nalazi u ulici Laugavegur. Zatim, u istoj ulici nalazi se i prodavnica ženske odeće pod nazivom KronKron. A odeću i za muškarce i za žene možete pronaći u prodavnici Nordic Store ehf. Prodavnica Cintanami se prepoznaje kao islandski brend, i u njoj možete pronaći uglavnom toplu odeću, kao i odeću za sportove na otvorenom.

KronKron

KronKron


Nordic Store

Nordic Store


Cintanami

Cintanami

Za one koji bi da imaju neki autentični islandski suvenir postoje prodavnice KRAUM i Viking.

Kraum

Kraum


Viking

Viking

Pogledajte još