Rejkjavik ima veliku prednost što se tiče izbora lokalne morske hrane i mesa i predstavlja savršeno mesto za sve gurmane koji žele da probaju novu nordijsku kuhinju. S tim u vidu predstavljamo vam neke od najpoznatijih restorana u Rejkjaviku.
Kaloportid
Najbolje mesto za kupovinu tredicionalne islandske hrane je Kaloportid, naime, reč je o marketu koji se nalazi odma pored lokalne buvlje pijace koja se nalazi na nekoliko koraka od luke.
Isladnski “fish and chips“
Ovo je sigurno najbolji „fish and chips“ u Rejkjaviku. Ovaj porodični restoran na meniju ima svežu ribu. Posebno je dobra pržena riba sa ječmenim testom. Meni se uglavnom zasnima na dnevnom ulovu. Tanko sečeni pomfrit, kiselkasto povrće, slatke salata, i morska kuhinja čine ovaj autentični restoran nezaboravnim za svakoga kose odluči da u njemu iskusi autentčnu islandsku kuhinju.
Dill
Ovaj restoran se smatra jednim od najboljih restorana u Rejkjaviku. Glavni kuvar ovog restorana Gunnar Karl Gislason pionir je u savremenom nordijskom pokretu koji je upoznao narod ovog grada sa novim nordijskim jelima. Iako su njegova jela isključivo modernizovana, ono što daje posebnu čar njegovim jelima jeste njegova privrženost lokalnim proizvođačima kao i islandskoj tradiciji koja usled munjevite industrijalizacija biva prepuštena zaboravu.
Pržionica Rejkjavik
Ukoliko želite da probate najbolju kafu na Islandu, toplo Vam preporučujemo pržionicu Rejkjavik. Vlasnici ovog lokala su dobili internacionalnu nagradu za najbolju pržionicu. Tajna ovog uspeha se nalazi u tome što oni svoj rad karakterišu prvo kao umetnost pa tek onda kao posao.
Restoran Rejkjavik
Ovaj restoran nudi autentične islandske specijalitete po veoma atraktivnim cenama. Posluga je veoma prijatna, a gostima se izrazito svidela atmosfera kao i abmbijent.