Back to homepage

Šoping u Briselu

Turisti u glavnom gradu Belgije ne propuštaju da probaju belgijske čokolade i pivo, ali i ne zaboravljaju da ponesu kući neki suvenir od belgijske čipke. Naravno, kupovina u Briselu se ne ograničava samo na to. Ovde možete pronaći sve, od prodavnica ekskluzivnih modnih brendova do buvljih pijaca.

Rue Neuve

Najfrekventnija ulica za šoping je Rue Neuve, gde se nalaze prodavnice svetski poznatih modnih marki, ali i lokalnih dizajnera. Ova ulica je u neposrednoj blizini glavnog trga, pa možete kombinovati šoping i razgledanje grada. Takođe, u ovoj ulici nalazi se i veliki šoping centar City2, sa preko 100 butika.

rue-neuve brisel

Rue Neuve

Avenija Luis

Avenija Luis (Avenue Louise) je mesto gde se nalaze luksuzni butici kao što su Prada, Gucci, Hermes i slično. Ukoliko želite da vidite nešto od belgijskih dizajnera, posetite butik Olivera Strelija, koga mnogi porede sa Armanijem. U ovoj ulici nalazi se takođe i robna kuća Inno, gde možete pronaći sve – od odeće i knjiga do kućnih potrepština.

Place du Grand Sablon

Ljubitelji čokolade ne smeju propustiti da posete mesto Place du Grand Sablon, koje se nalazi između glavne stanice i Palate Pravde. Ovde ćete pronaći prodavnice svetski poznatih belgijskih proizvođača čokolade kao što su Neuhaus i Godiva, ali i nekih manje poznatih, a jednako dobrih kao npr. Wittamer ili Mary’s. Takođe, u Briselu postoje i Neuhaus i Godiva Chocolate Outlet, gde možete kupiti velike količine čokolade po izuzetno niskim cenama.

prodavnica cokolade belgija

Grote Markt

Većina prodavnica suvenira nalazi se u okolini gravnog gradskog trga (Grote Markt). Ovo je mesto na kome možete kupiti suvenire sa likom Manekin Pisa, karte na temu belgijskog piva, tradicionalnu belgijsku čipku i tapiserije i slično.

prodavnica belgijske cipke

Nine City

Pored velikog broja knjižara, ono što je specifično za Brisel jeste i mnogo prodavnica stripova i mangi. Nine City je kompleks koji sadrži standardne knjižare, prodavnice stripova, muzej stripova, galeriju za izlaganje crteža i kafe restoran. Ovo mesto pravi je raj za ljubitelje kako evropskih stripova, tako i japanskih mangi.

nine city brisel belgija

Izvan Brisela nalazi se još velikih šoping centara kao što su Westland Shopping Center u Anderlehtu ili Woluwe Shopping Center. Takođe, IKEA ima čak 3 ovakva centra u okolini ovog grada.

Pogledajte još