Back to homepage

Smeštaj u Briselu

Brisel je relativno mali i vrlo kompaktan grad, stoga za koji god hotel da se odlučite bez problema ćete moći da obiđete sve znamenitosti koje želite. Međutim, zona u kojoj turisti najčešće odsedaju je u okolini glavnog trga (Grote Markt) jer tu postoji veliki broj kafića, restorana, mesta za kupovinu, kao i veliki broj dobro očuvanih istorijskih građevina. Pored toga tu je i statua Manekin Pis, kao i poznata Katedrala Svetog Mihiela.

treg u briselu glavni

Neki od najpoznatijih luksuznih hotela u okolini glavnog trga su: Hotel Amigo, koji se nalazi u samom centru grada i nudi velike moderne sobe uz koje dobijate i mogućnost korišćenja teretane, zatim hotel MAS Residence, sa sobama sa visokim oslikanim tavanicama, kao i ultra moderni The Hotel – Brussels, poznat po prelepom panoramskom pogledu.

Hotel Amigo

Hotel Amigo


The Hotel Brussels

The Hotel Brussels

Među hotelima srednjeg cenovnog ranga najpopularniji su hotel Made in Louise, koji je star preko 100 godina i gostima nudi vrlo intimnu atmosferu, kao i Motel One sa svojim modernim sobama. Za mlade turiste savršen je Aloft Brussels Schuman, hotel vrlo interesantne moderne arhitekture, a uz to nudi i zabavne aktivnosti kao što su društvene igre, kao i velike moderne sobe.

Made in Louise

Made in Louise


Aloft Brussels Schuman

Aloft Brussels Schuman

Od jeftinijih hotela preporučujemo da posetite Meininger Hotel, koji je savršen za mlade. Ukoliko pak putujete sa porodicom, uzmite u obzir Hotel a la Grande Cloche ili Hotel Noga, u kojem su sobe vrlo intimne i u jarkim bojama.

Meininger Hotel

Meininger Hotel

Za one koji putuju sa društvom ili jednostavno vole takav tip prenoćišta, u Briselu postoji veliki broj vrlo jeftinih hostela. Neki od njih su Hostel Luise, u blizini studentskog kampusa, zatim Brxxl 5 City Center, novi hostel koji se nalazi u samom centru grada, kao i Train Hostel, zabavno prenoćište sa temom vozova.

Brxxl 5

Brxxl 5


Train Hostel

Train Hostel

Pogledajte još