Radna praksa na polju menadžmenta u kulturi

14/09/2015 10:02

Radna praksa na polju menadžmenta u kulturi

Udruženje Nemaca “Gerhard” iz Sombora raspisalo je konkurs za jednogodišnju radnu praksu u udruženju na polju menadžmenta u kulturi.

Radna praksa je namenjena mladima od 21 do 30 godina, a realizovaće se od 1. oktobra 2015. godine do 30. septembra 2016. godine.

Krajnji rok za prijavu je 21. septembar.

Zainteresovani za radnu praksu morajuda ispune sledeće uslove:

  • odlično znanje nemačkog jezika
  • završen fakultet ili stručna škola
  • poznavanje rada na računaru
  • poželjno iskustvo u volonterskom angažmanu u oblasti rada sa mladima ili kulture

Kandidati koji budu praktikanti u udruženju “Gerhard” imaće mogućnost da usavrše znanje i upotrebu nemačkog jezika, da steknu profesionalna iskustva na polju menaždmenta kulture, da učestvuju u realizaciji međunarodnih projekata, da rade u timu i da se upoznaju sa svim etapama rada na projektima (pisanje zahteva, priprema realizacije projekta, realizacija, obračun, izrada završne dokumentacije).

Praktikanti će imati priliku da se upoznaju sa politikom SR Nemačke u oblasti kulture, a nakon završenog programa moći će da se prijave za stipendije daljeg usavršavanja na ovom polju u ustanovama nemačke nacionalne manjine u okolnim zemljama (Kulturni centar Temišvar ili Pečuj) ili u nekoj od organizacija u Nemačkoj.

Angažovanje praktikanata podrazumevaće 40 sati nedeljno, uz novčanu naknadu od 200 evra mesečno.

Svi praktikanti, nakoj jednogodišnjeg programa radne prakse, mora da napiše izveštaj o svom radu, nakon čega dobija uverenje o novostečenim znanjima.

Prijavljivanje se vrši dostavljanjem tabelarnog CV-ja i motivacionog pisma koji su napisani na nemačkom jeziku.

CV i motivaciono pismo se mogu poslati mejlom na adresu mejla [email protected] ili lično u udruženju HUN “Gerhard”, Matije Gupca bb, Sombor.

Za više informacija pozvati broj telefona: 025/43-18.70.

Program radne prakse udruženje “Gerhard” realizuje 2006. godine uz podršku Fondacije za kulturu podunavskih Švaba pokrajine Baden-Virtemberg.

14/09/2015 10:02

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments