Praksa za studente i diplomce: Adria media d.o.o. – web novinar

22/09/2014 08:24

Praksa za studente i diplomce: Adria media d.o.o. – web novinar

Adria Media Serbia D.O.O. je raspisala konkurs prakse za web novinara. Za praksu mogu aplicirati apsolventi ili postdiplomci Filozofskog fakulteta, Fakulteta političkih nauka ili nekog drugog srodnog fakulteta.

Praksa za cilj ima upoznavanje praktikanata sa osnovama uređivačke politike Story.rs portala, vrednostima brenda, kao i temama i kategorijama sadržaja kojima se portal bavi. Na praksi ćete se upoznati sa osnovama web novinarstva, primenom i publikovanjem online sadržaja. U program je takođe uključen rad na WYSWYG editorima, osnove rada u različitim browserima i CMS-ovima, uz obradu fotografija i ilustracija u aplikacijama poput Photoshop-a ili GIMP-a. Naučićete osnove SEO-a (tagovanje i ključne reči), kreiranje naslova i teasera.

Na praksi ćete raditi sa kreativnim i dinamičnim ljudima, uz koje ćete imati šansu da naučite nešto novo svaki dan. Kroz ovaj proces usavršićete svoje veštine komunikacije i timskog rada.

Da biste se prijavili potrebno je da budete motivisani, komunikativni i fleksibilni, da svaki dan koristite internet i znate dobro engleski jezik.

Za prijavu vam je potreban CV. Formular za prijavu možete popuniti ovde.

Gradovi: Novi Beograd
Kategorije: Novinarstvo
Rok za prijavu: do kraja 2014. godine.

Ostale prakse pogledajte OVDE.

22/09/2014 08:24

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments