Darmasiswa program stručnog usavršavanja

28/01/2015 09:28

Darmasiswa program stručnog usavršavanja

Rok za prijavu: 23. februar 2015. godine
Država: Indonezija
Jezik: Engleski
Email za prijavu: [email protected]
Oblast: Turizam i ugostiteljstvo, Filologija, Muzička umetnost, Likovna umetnost, Književnost
Nivo studija: Osnovne studije, Master studije
Trajanje: 2 semestra
Website: darmasiswa.kemdikbud.go.id

Darmasiswa je program stručnog usavršavanja koji vlada Indonezije inicira radi diplomatske saradnje za strane studente, a radi se o proučavanju jezika Indonezije, tradicionalnih zanata i kulture Indonezije, kulinarstva i turizma.

Kandidat dobija mogućnost izbora između više institucija (univerziteta) koje sprovode program. Darmasiswa je program stipendiranja otvoren za sve studente iz zemalja koje održavaju diplomatske odnose sa Indonezijom, bez ograničenja u pogledu nivoa studiranja, a program obuhvata izučavanje jezika, umetnosti, muzike, zanata raspoređenih u 53 visokoškolskih ustanova u različitim gradovima Indonezije. Organizator ovog programa je Ministarstvo prosvete i kulture, u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova.

Svrha Darmasiswa programa je povećanje i podsticanje interesovanja za indonežanski jezik i kulturu među građanima iz drugih zemalja. Program je takođe dizajniran tako da poboljša međusobno razumevanje i da obezbedi jaču kulturnu vezu između različitih zemalja. Interesovanje stranih studenata da se prijave za učešće u ovom programu je u sve većem porastu svake godine, naročito u poslednjih pet godina.

Ponude u okviru programa

Studentima koji žele da se bave izučavanjem indonežanskog jezika, umetnosti, kulinarstva i turizma se nudi redovan jednogodišnji program stipendiranja u visokoškolskim ustanovama Indonezije.

Ostale prakse pogledajte OVDE.

28/01/2015 09:28

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments