“Povezane škole“ investicija za budućnost

15/07/2019 12:14

“Povezane škole“ investicija za budućnost

Izgradnja mreže u okviru projekta „Povezane škole zvanično je počela 24. juna i trenutno se sprovodi u školama u Beogradu, Nišu, Trsteniku, Paraćinu, Beloj Palanci, Vranju, Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu.

Radove na izgradnji lokalne računarske mreže u Osnovnoj školi „Vojvoda Radomir Putnik“ u Beogradu obišle su danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i savetnica ministra prosvete nauke i tehnološkog razvoja Biljana Marić.

Radovi se sprovode u okviru kapitalnog projekta ,,Razvoj IKT infrastrukture u ustanovama obrazovanja, nauke i kulture – „Povezane škole“, a predsednica Vlade Srbije najavila je da će od septembra u okviru tog projekta biti obezbeđeni uslovi za 10.000 digitalnih učionica u celoj Srbiji.

“Krenuli smo u reformu obrazovnog sistema kako bismo mlade pripremili za sve digitalne veštine koje donosi 21. vek, ali i kako bi ekonomski sistem zemlje bio spreman da odgovori na izazove koje donosi digitalna era, a mladi obučeni za poslove budućnosti”, izjavila je Ana Brnabić.

U ovom trenutku radovi se izvode ili su privedeni kraju u 57 škola, dok su za još oko 300 škola završene pripremne radnje. Ukupna vrednost projekta je četiri milijarde i 116 miliona dinara.

15/07/2019 12:14

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments