Kako da geometrija više ne bude bauk za svakog petaka

12/10/2017 16:04

Kako da geometrija više ne bude bauk za svakog petaka

Prelazak u starije razrede nije stresan period samo za vas već, pre svega, i za vaše dete.

Vaš mališan se sada po prvi put upoznaje sa nastavnicima i tempom koji je mnogo brži nego onaj koji je imao dok je bio pod okriljem učitelja. Drugačiji, ozbiljniji način rada početni je znak da vaše dete treba da se na adekvatan način pripremi za ono što ga čeka.

Važno je da učenici dobro savladaju gradivo petog razreda, posebno zato što oni koji ne savladaju osnovne stvari u kasnijim razredima veoma često ne mogu da reše ozbiljnije i teže zadatke. Da se zbog toga ne bi uplašili već prilikom prvog upoznavanja sa nastavnicima, postoji rešenje.

Upoznavanje sa kompleksnijom matematikom

Nije tajna da je geometrija jedna od oblasti koju petaci, pored razlomaka, smatraju jako teškom za razumevanje. Većina može da se identifikuje sa sledećom rečenicom: „Dobro mi je išla matematika dok nisam stigao do geometrije”. Ali uvek postoje i oni koji tvrde da je matematika dobila smisao tek kada su upoznali svet geometrije.

Mnogi od njih su matematiku učili uz pomoć OKmatematike, a to može da radi i vaše dete, i da zaboravi na probleme u rešavanju zadataka koji ga očekuju u ovom periodu.

Zbog čega se javlja otpor prema matematici?

Da li vam se desilo da vam nekada dete kaže: „Već peti put rešavam ovaj zadatak i svaki put dobijem pogrešno rešenje”.

Najčešći razlog zbog kog učenici, kada naiđu na prepreku, ne nastavljaju svoje matematičko putovanje jeste zato što naiđu na geometrijski zid u osnovnoj školi, a taj matematički jaz se u daljem školovanju samo produbljuje. Šteta bi bila da ih tako nešto odgovori od pripreme za upis željene srednje škole, zar ne?

Veliki broj profesora je isprobao mnogo metoda i primenjivao različite programe da učini da učenici razumeju geometriju. Nekada su u tome uspevali, nekada nisu. Postoji niz razloga zašto je ovaj zid toliko težak za osvajanje.

 

Sve je lakše uz OKmatematiku

Novi nastavnici, drugačiji način rada i zadaci iz matematike za 5. razred osnovne škole, koji nisu toliko jednostavni kao što su bili u prva četiri razreda, uvek su pravi izazov. Množenje i deljenje razlomaka i skupovi vašem detetu biće mnogo jasniji nakon gledanja video-zadataka.

Ali moderna online platforma poseduje sve neophodno za rušenje ovog zida.

Ono što vaše dete nauči na ovoj online platformi moći će da proveri na testovima, a za sve što mu nije jasno tu je profesor. Zanimljive i lako shvatljive lekcije olakšaće mu razumevanje gradiva, što će biti dodatni podstrek za dobijanje dobrih ocena.

Posebno je pogodno za sve roditelje koji nemaju toliko vremena da vode decu na privatne časove ili vežbaju zadatke zajedno sa njima, jer će uštedeti novac koji bi svake nedelje davali za časove. Matematika za 5. razred na OKmatematici je pravo rešenje za vas i vaše dete, jer ćete mu, pored toga što ćete mu obezbediti moderno učenje, pomoći da ima bolju ocenu u školi.

Pogledajte šta vam sve nudi OKmatematika za 5. razred »

12/10/2017 16:04

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments