Voždovački prvaci uče o bezbednosti u saobraćaju

14/11/2014 09:38

Voždovački prvaci uče o bezbednosti u saobraćaju

Juče su prvacima u voždovačkim osnovnim školama uručeni priručnici pomoću kojih će moći da uče o bezbednosti u saobraćaju.

Priručnik “Pažljivkova pravila u saobraćaju” prvacima su uručili predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić i rukovodioci opštine, zajedno sa predstavnicima Grada Beograda i Agencije za bezbednost u saobraćaju.

Uručenje priručnika predstavlja deo edukativno-promotivne kampanje “Pažnja sad“. U sklopu te kampanje prvacima u Srbiji dodeljeno je zanimljivo štivo sa ciljem da se edukuju za bezbednost u saobraćaju, a ovakve akcije namenjene su saobraćajnom obrazovanju dece u najmlađem uzrastu, rekla je Andrea Radulović, zamenica predsednika opštine.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić izjavio je kako je jasno da se bezbednost dece mora podići na viši nivo. Zahvaljujući priučniku deca će moći na interesantan način da nauče kako treba da se ponašaju u saobraćaju. Na kraju priručnika nalazi se test kojim mogu da odrede da li su “položili” ili ne, dodao je on i najavio još ovakvih i sličnih akcija.

Član Veća opštine Voždovac zadužen za saobraćaj, asfaltiranje i javni gradski prevoz Relja Ognjenović zahvalio se Agenciji za saobraćaj Republike Srbije koja je pokrenula ovu bitnu akciju, koja se na opštini Voždovac sprovodi zahvaljujući Savetu za saobraćaj.

Izvor: Blic

14/11/2014 09:38

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments