Unicef pomaže u reformi predškolskog obrazovanja i vaspitanja

04/06/2019 10:39

Unicef pomaže u reformi predškolskog obrazovanja i vaspitanja

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i direktorka Unicefa u Srbiji Ređina de Dominićis potpisali su danas ugovor vredan oko 3,5 miliona evra.

Cilj ugovora je efikasna primena novih Osnova programa predškolskog obrazovanja i vaspitanja.

Ministar je objasnio da je uspešna primena novih Osnova programa zasnovana, između ostalog, na dobro osmišljenom i efikasnom sistemu podrške, poput obuka, priručnika ili razmene stručnjaka, a koje će, na osnovu danas potpisanog ugovora, naredne tri godine da sprovodi Unicef.

“Unicef je izabran na osnovu postignutih rezultata i dosadašnjih iskustava u realizaciji zajedničkih projekata i inicijativa. Saradnja Ministarstva i Unicefa na institucionalnom nivou u prethodnom periodu dala je značajne rezultate u razvoju obrazovnog sistema u Srbiji”, rekao je Šarčević.

On je dodao da je na ovaj moguće obezbediti nastavak i stabilizaciju već pokrenutih reformskih procesa u oblasti predškolskog obrazovanja i vaspitanja, kao i potrebnu podršku u sprovođenju planiranih aktivnosti.

Jedan od rezultata saradnje biće 12.000 vaspitača i 1.300 pedagoških radnika u osnovnim školama obučenih za primenu novih Osnova programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

04/06/2019 10:39

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments