Saradnja naučnih i obrazovnih institucija Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata

01/02/2022 20:19

Saradnja naučnih i obrazovnih institucija Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata

U okviru „ Expo 2020 Dubai“ potpisan je Ugovor o naučnoistraživačkoj saradnji i razmeni istraživača, između Instituta za biološka istraživanja „Siniša Stanković“ (IBSS) iz Beograda i Univerziteta Šardža (University of Sharjah) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ugovor su, u prisustvu pomoćnika ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, za nauku i visoko obrazovanje, Marine Soković i Bojana Tubića, potpisali dr Mirjana Mihailović, direktorka IBISS, instituta od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju i prof. dr Kutajba Hamid Al Hajli, (Qutayba Hamiid Al Heialy).

Tokom boravka na „Ekspo 2020 Dubai“ delegacija Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja posetila je i poslovni prostor Privredne komore Srbije.

U okviru nedelje zdravlja na „Expo 2020 Dubai“ organizovani su sastanci između predstavnika UAE i predstavnika naučnoistraživačkih i visokoškolskih institucija iz Srbije , među kojima su Medicinski fakultet u Beogradu, Univerzitet u Kragujevcu, Institut za primenu nuklearne energije (INEP), Institut za biološka istraživanja „Siniša Stanković“, Arheološki institut.

01/02/2022 20:19

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments