Priznanja najboljim školama u Novom Sadu

20/11/2015 17:38

Priznanja najboljim školama u Novom Sadu

Škole u Novom Sadu čiji su učenici osvojili najviše nagrada na sportskim takmičenjima – od opštinskog do republičkog nivoa u školskoj 2014/2015. godini, dobile su priznanja za uspeh.

Savez za školski sport i olimspijsko vaspitanje Novog Sada organizovalo je sportska takmičenja na kojima je u prethodnoj školskoj godini učestvovalo oko 6.000 učenika osnovnih i srednjih škola.

Održana su takmičenja u stonom tenisu, plivanju, rukometu, odbojci, košarci, sportskoj gimnastici, malom fudbalu, streljaštvu, atletici, krosu, malin olimpijskim igrama, karateu, džudou i tenisu.

Iz Novog Sada učestvovalo je 293 učenika na republičkim takmičenjima, od kojih je 85 osvojilo medalje i to 24 zlatne, 31 srebrnu i 30 bronzanih.

U takmičenju za najbolju školu na teritoriji Novog Sada učestvovalo je 37 osnovnih i 20 srednjh škola, a rangiranje je izvršeno prema ekipnim i pojedinačnim uspesima učenika na opštinskom, okružnom, međuokružnom i republičkom nivou takmičenja.

Najuspešnija je Osnovna škola “Jožef Atila”, dok je na drugom mestu škola “Miloš Crnjanski”, za kojom se na listi nalazi “Đura Jakšić”.

U kategoriji srednjih škola, na prvom mestu je Gimnazija “Jovan Jovanović Zmaj”, druga je Srednja škola “Svetozar Miletić”, dok je treća Gimnazija “Svetozar Marković”.

20/11/2015 17:38

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments