Ove aplikacije treba svaki učenik da instalira u svojoj glavi, a OKmatematika ih već ima

03/11/2017 14:30

Ove aplikacije treba svaki učenik da instalira u svojoj glavi, a OKmatematika ih već ima

Koliko često ti je učenje bilo preko glave? Da li ti se desilo da si nekada zavideo odlikašima i sam poželeo da poneseš titulu đaka generacije?

I najbolji se nekada osećaju demotivisano, izmoreno i preopterećeno, tako da ne treba da gubiš nadu. Potrebno je da unaprediš logičke aplikacije koje su sakrivene u memoriji u tvojoj glavi i da ih upotrebiš u prave svrhe. Saznaj kako.

Aplikacija 1: Provera

U školi je potrebno stalno da se preispituješ koliko znaš, šta si novo naučio i utvrdiš do kog nivoa je stiglo tvoje napredovanje. Provere, provere, provere…

A provere znanja i napredovanja su baš ono što i OKmatematika nudi svojim učenicima. Veliki broj testova i bogata baza na online platformi pomoći će ti da stalno budeš bolji od samog sebe, ali i od drugih.

Aplikacija 2: Sekač pice

Ako ti se desi da u nekom trenutku imaš toliko obaveza da ne znaš kojim redom da ih rešavaš, ili još gore – ako se uplašiš pa uopšte ne možeš da razmišljaš o tome, iskoristi ovu aplikaciju. Instaliraj sekač pice u svojoj glavi, podeli gradivo koje učiš na manje parčiće, konzumiraj ih postepeno i umereno i uprosti rešavanje domaćih zadataka.

Na OKmatematici za svaki razred postoje posebne oblasti koje dete uči, podeljene na pojedinačne lekcije koje se obrađuju. Tako je usvajanje znanja na ovaj način jednostavnije za razumevanje, a ne nabacano odjednom.

Aplikacija 3: Hitna pomoć

Okej, ovde je sve jasno – svakome se bar jednom desilo da mu je zatrebala hitna pomoć u rešavanju problema. Pitaš se kako jedna aplikacija na OKmatematici može da ti bude toliko od koristi?

Uz Hitnu pomoć na OKmatematici možeš da zatražiš pomoć u kritičnim trenucima kada misliš da nikada nećeš savladati neku oblast ili dobiti tačno rešenje zadatka. Najkasnije u roku od sat vremena dobićeš kompletno rešenje zadatka i veoma brzo videti koliko će ovakav način učenja imati ohrabrujuće dejstvo na tebe.

Aplikacija 4: On repeat

Sigurno si se nekada zapitao šta će meni ovo u životu dok si učio matu. Da bi imao u vidu širu sliku, potrebno je da se u svojoj glavi stalno podsećaš stvari koje si učio jer će ti to i te kako koristiti u budućnosti.

A kako to izgleda u praksi možeš da saznaš pomoću opcije za „premotavanje” svog profesora na OKmatematici.

Aplikacija 5: Searching for answers

Ono što je važno da shvatiš na vreme jeste da je veoma bitno da na svaku nedoumicu u životu dobiješ pravi odgovor, i to na vreme, zbog čega smo ovu mentalnu aplikaciju koju treba da razviješ u svojoj glavi i nazvali „Searching for answers”.

Ta opcija postoji i na OKmatematici i nazivamo je čet sa profesorom. Ako imaš online čas sa njim, ne treba da se libiš da profesora priupitaš sve što te zanima, bilo kada.

Online svet na samo korak od tebe

Ako nemaš dovoljno memorije za instaliranje svih ovih aplikacija, mi imamo jedan predlog. Online platforma za učenje matematike ti donosi sve u jednom.

Više nećeš biti zastrašen obavezama koje treba da završiš kako bi savladao gradivo iz neke oblasti, jer ti je na ovoj platformi sve lepo sortirano i podeljeno.

Moći ćeš i da premotaš svaki online čas koji budeš imao sa OKprofesorom, tako da ćeš u svakom momentu moći ponovo da preslušaš ono što ti je on objašnjavao. Uostalom, i da se ne snađeš, uvek možeš da pošalješ poruku i pozoveš hitnu pomoć profesora. Kako ti se to čini?

Postoji li sigurniji način da proveriš svoje odgovore?

Uz prateći sadržaj, motivacije za učenje ti neće ponestati, tako da ćeš se radovati svakom trenutku kada možeš da se uloguješ na svoj nalog i uploviš u matematičke vode.

03/11/2017 14:30

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments