Otvoren Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava

25/10/2019 09:10

Otvoren Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava

Pod sloganom „Obrazovana Srbija, uspešna Srbija“  u Beogradu je otvoren Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava.

Državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Anamarija Viček istakla je da je ovaj sajam prilika za sve koji su na bilo koji način uključeni u proces obrazovanja da predstave svoj rad i rezultate.

Ona je navela da će učenici i nastavnici imati priliku da predloge i sugestije kada je reč o procesu obrazovanja ubace u posebnu kutiju na štandu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja čiji je ovogodišnji slogan „Škola kakvu želim“.

Viček je navela da je u Srbiji u toku reforma celokupnog procesa obrazovanja počev od predškolskog do univerzitetskog.

Drago mi je da se Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava organizuje u isto vreme kada i Međunarodni sajam knjiga. Veoma je važno da u vremenu digitalizacije i novih tehnologija ne zaboravimo na značaj knjiga, rekla je ona.

Na Sajmu obrazovanja i nastavnih sredstava do 27. oktobra biće predstavljeni noviteti u obrazovanju i savremena nastavna sredstva.

Programskim konceptom sajma obuhvaćeni su svi segmenti obrazovnog sistema tako da će posetioci moći da se upoznaju sa ponudom programa obrazovnih institucija i ustanova različitih nivoa i struka, savremenim nastavnim sredstvima, udžbenicima i ostalim edukativnim izdanjima, didaktičkim sredstvima i igrama koji podstiču kreativnost i motoriku.

Deo izlagačkog programa činiće i segmenti o profesionalnoj orijentaciji, preduzetništvu, podsticaju na obrazovanje, doživotnom učenju, transferu znanja, inkluzivnom obrazovanju, negovanju talenata, međunarodnoj saradnji.

Sajam obrazovanja održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i prati aktuelnosti i inovacije u politici obrazovanja i državnoj strategiji.

25/10/2019 09:10

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments