Zbog ove šifre hakovan je profil najvećeg hakera!

18/01/2018 11:19

Zbog ove šifre hakovan je profil najvećeg hakera!

Svi znamo koliko je važno imati dobru šifru, koja će štititi naše profile i onlajn podatke od zloupotrebe. Međutim, izgleda da i najbolji greše…

Razmislite malo: kada ste poslednji put promenili svoju šifru? Mnoge početničke greške mogu nas učiniti ranjivim za onlajn hakere, ali niti jedna nije toliko laka za “provaljivanje” od jedne fraze. Na nesreću jednog hakerskog genija, sopstveni trik se okrenuo protiv njega.

Pročitajte i… Najhakovanije šifre na Internetu

Naime, Džeremi Hamond će provesti 10 godina u zatvoru, nakon što su vlasti pronašle inkriminirajuće podatke na njegovom kompjuteru. Ne, nisu koristili one kul gedžete i tehnološke alatke koje viđamo na filmovima, nego su otkrili njegovu šifru i to na vrlo jednostavan način.

Džeremi Hamond

Kako glasi šifra jednog od najvećih hakera?

Džeremi Hamond je politički aktivista i kompjuterski haker iz Čikaga. On je osuđen na 10 godina zatvora kada je uhvaćen u hakovanju firme Sratfor, a podatke je okačio na sajt WikiLeaks. Sa samo 18 godina, napravio je sajt HackThisSite.

Uprkos tome što je ovaj momak popriličan genije, jedna skupa greška koštala ga je upravo slobode. Naime, federalne vlasti SAD pronašle su dokaze ilegalnih radnji na Hamondovoj kompjuteru, tako što su ga hakovali. I to na vrlo jednostavan način.

Naime, Džeremi je načinio početničku grešku i za šifru na kompjuteru koristio je ime svoje mačke i niz brojeva 123, što je jedna od najčešćih, najlakših i najhakovanijih šifri ikada.

Sam Džeremi priznao je da mu je šifra bila veoma slaba.

 

18/01/2018 11:19

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments