Otkrivene nove vrste životinja u prašumama Malezije

08/12/2017 12:32

Otkrivene nove vrste životinja u prašumama Malezije

U prašumama Malezije, naučnici su pored novih vrsta, otkrili i neke životinje za koje se ranije mislilo da ne stanuju u ovom delu sveta.

Oko 100 naučnika odlučilo se na ekspediciju istraživanja malezijskih prašuma, a ono što su pronašli ih definitivno nije razočaralo. Pored novih vrsta, istraživači su pronašli i životinje koje nikada ranije nisu zabeležene da su viđene na ovom prostoru.

Pored nove vrste “škorpiona duha”, jedno od najstarijih rodova na Zemlji, otrkivena je i nova vrsta tardrigada, sićušnog beskičmenjaka koji u ovom predelu žive u mahovinama i na lišajevima.

Nikad pre viđene vrste

Uz to, naučnici su otkrili da stvorenja koja dosad niko nije zabeležio da postoje u ovom delu sveta. Tako su istraživači naišli na letećeg lemura, daursku lastu i na jednu vrstu minijaturnog jelena. Uz to, otkrili su jednu vrstu pauka koja nije viđena otkako je otkrivena 1800-tih godina.

Iz tima su izjavili da će u narednim godinama analizirati jedinke koje su pronašli tokom ekspedicije i da veruju da će u tom procesu otrkiti još vrsta.

08/12/2017 12:32

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments