Netfliks prepušta gledaocima kontrolu nad raspletom priča!

13/03/2017 14:52

Netfliks prepušta gledaocima kontrolu nad raspletom priča!

Kako vam se čini ideja da sami kreirate tok priče u sadržaju koji gledate na televiziji? Da li ste ikad pomislili da se rasplet u nekom filmu nije odvijao kako bi trebalo?

Upravo će sada korisnici usluga koje pruža kompanija Netfliks imati priliku da ovo urade, odnosno da kontrolišu u kom će se smeru odvijati sadržaj koji gledaju u tom trenutku.

Kontrola nad raspletom priča koju će Netfliks prepustiti svojim gledaocima ugleda se na pricip sličan onom koji se koristio prilikom kreiranja knjiga za decu iz 80-tih godina, a koje su nosile naziv “Izaberi svoju pustolovinu”.

Ovaj sistem Netfliks će prvo testirati na dečijim serijama, a ukoliko se pokaže kao uspešan i popularan – biće primenjen i na TV program za odrasle. Međutim, moraćemo na to da čekamo verovatno do naredne godine, jer je testiranje planirano za kraj 2017. godine.

gledanje televizije

Kako funkcioniše kontrola nad raspletom priča?

Kako bi gledaoci mogli zaista da kontrolišu kako će se razvijati priča u filmu ili seriji koju gledaju, potrebno je da imaju izbor. Upravo zato će glumci snimiti više varijanti raspleta neke situacije, pa će gledalac moćči da izabere jedan od ponuđenih raspleta.

Ovaj eksperiment zvuči veoma uzbudljivo jer omogućava da sadržaj ipak bude personalizovan i da svaka osoba gleda sadržaj po svom ukusu.

Ipak, postoje ljudi koji smatraju da je ovaj eksperiment apsolutno nepotreban i da će obesmisliti glumačku profesiju, a kreativni značaj autora umanjiti.

13/03/2017 14:52

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments