Facebook uvodi kupovinu u svoj meni

14/10/2015 14:05

Facebook uvodi kupovinu u svoj meni

Uskoro će se preko Facebook-a biti moguće i kupovati. Naravno, biće ograničena ponuda na nekoliko partnerskih prodavnica.

Kada bude ubačena opcija “Kupovina” u meni, korisnicima ove društvene mreže biće ponuđeni određeni proizvodi, u skladu sa njihovim ukusom i stranicama koje redovno posećuju.

Nova opcija biće propraćena novim reklamnim formatima koji će podsticti kupovinu proizvoda. Novi format oglasa ljudima će omogućavati lakšu kupovinu unutar Facebook-a.

Zahvaljujući tom novom formatu oglasa, korisnici neće morati da napuštaju Facebook ili da odlaze na spoljne veb stranice, nego će sve što žele da kupe moći da kupe ne napuštajući svoju omiljenu društvenu mrežu,

Tri četvrtine prihoda koji Facebook ima dolazi od mobilnog oglašavanja, a kompanija Facebook želi da ovaj procenat podigne još više, tako što će povezati marketinške poruke sa mogućnošću kupovine korisnika.

Ukoliko nakon perioda testiranja sve bude išlo po planu, Facebook će povećati broj partnerskih prodavnica koje će svoje proizvode moći da prodaju preko njih.

14/10/2015 14:05

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments